Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Οι τροφές που θα χαρίσουν λάμψη στην επιδερμίδα σου

Οι τροφές που θα χαρίσουν λάμψη στην επιδερμίδα σου

Μπορεί να ακούγεται αφόρητα κλισέ, όμως η ομορφιά ξεκινάει από μέσα προς τα έξω.

Οι διατροφικές μας συνήθειες, το νερό που καταναλώνουμε, ο καθημερινός ύπνος, η ψυχική μας κατάσταση και πάνω από όλα η υγεία μας, αποτυπώνονται στην επιδερμίδα και τα μαλλιά μας.

Μια σειρά από δερματικά προβλήματα, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά, οφείλονται σε όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του οργανισμού μας. Αντίστοιχα, η υγεία και λάμψη του προσώπου μας εξαρτάται από την εσωτερική μας ισορροπία. Η σωστή ενυδάτωση, ο καλός ύπνος, η τακτική άσκηση, η ψυχική ηρεμία και η ισορροπημένη διατροφή συμβάλουν στο να λάμπει το πρόσωπό μας.

Υπάρχουν μάλιστα τροφές που λόγω της σύστασής τους, των στοιχείων δηλαδή που εμπεριέχουν, βοηθούν στην υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας. Δες παρακάτω ποιες είναι αυτές οι τροφές και χρησιμοποίησέ τις στο εβδομαδιαίο διατροφολόγιο σου, δοκίμασε τις σε DIY συνταγές ή αναζήτησε προϊόντα που να τις συμπεριλαμβάνουν.

Σολομός
Ο σολομός είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λιπαρά ψάρια, είναι πλούσιο σε Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα, τα οπόια συμβάλλουν στην γενικότερη καλή υγεία του οργανισμού καταπολεμούν φλεγμονές και σημάδια γήρανσης τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα.

Αβοκάντο
Το αβοκάντο έχει γίνει απαραίτητο σε vegan και κανονικές διατροφές, αφού πρόκειται για μια πολύ χορταστική επιλογή, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά τα οποία βοηθούν εσωτερικά τον οργανισμό αλλά και την επιδερμίδα!

Καρότα
Τα καρότα είναι πλούσια σε καροτίνη Β, που συμβάλει στην παραγωγή της βιταμίνης Α, η οποία ενισχύει την διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης και την αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων, ενώ κρατάει την επιδερμίδα νέα! Επίσης, τα καρότα ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου που, όπως ξέρεις, είναι το απόλυτο booster προσώπου.

Ξηροί Καρποί
Ο φλοιός των ξηρών καρπών περιέχει αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, ενώ η σάρκα τους είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και γι' αυτό βοηθούν σημαντικά στη διατήρηση της λάμψης και της νεότητας της επιδερμίδας.

Ρόδι
Τα ρόδια έχουν super αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση και χαρίζουν λάμψη στην επιδερμίδα. Ρίξε λίγο ρόδι στο πρωινό σου smoothie ή τη μεσημεριανή σου σαλάτα και θα μας θυμηθείς.

Τέλος, μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό. Το νερό δεν είναι τροφή, αλλά είναι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό και στο υπενθυμίζουμε ακόμα μία φορά. Stay hydrated!

Photo by Engin Akyurt from Pexels

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout