Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη στον καθαρισμό προσώπου

Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη στον καθαρισμό προσώπου

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα της καθημερινής περιποίησης.

Πριν εφαρμόσουμε ενυδατική κρέμα, πριν κάνουμε μια οποιαδήποτε μάσκα προσώπου, πριν φορέσουμε μακιγιάζ, πριν και πάνω από όλα, πρέπει να επιβεβαιωθούμε πως το πρόσωπό μας είναι καθαρό και απαλλαγμένο από ρύπους, λιπαρότητα και νεκρά κύτταρα.

Όμως, παρότι, ο καθαρισμός προσώπου φαίνεται μια εύκολη υπόθεση, υπάρχουν ημέρες που η επιδερμίδα μας έχει θαμπή όψη, τραχιά υφή, δείχνει αφυδατωμένη ή εμφανίζει σπυράκια. Αυτό συχνά συμβαίνει εξαιτίας λάθος κινήσεων πριν, μετά ή κατά την διάρκεια του καθαρισμού.

Δες παρακάτω μήπως κάνεις και εσύ κάποιο από τα πιο συνηθισμένα λάθη στον καθαρισμό προσώπου:

1. Ελλιπής καθαριότητα
Όχι μόνο λόγω COVID-19, αλλά γενικά, πριν ακουμπήσεις το πρόσωπό σου, τα χέρια σου πρέπει να είναι πεντακάθαρα! Τα χέρια μας όπως γνωρίζεις είναι τεράστια εστία μικροβίων και βακτηρίων. Πλύνε σχολαστικά με χλιαρό νερό και σαπούνι τα χέρια πριν τα φέρεις σε επαφή με το δέρμα σου ώστε να είσαι 100% σίγουρη πως δεν μεταφέρεις βακτήρια στην επιδερμίδα. Εκτός από τα χέρια, μία ακόμη μεγάλη πηγή μικροβίων είναι η πετσέτα. Μην χρησιμοποιείς την πετσέτα των μαλλιών ή το μπουρνούζι για να σκουπίσεις το πρόσωπο. Αντίθετα, επίλεξε μικρές πετσέτες προσώπου και άλλαζε τις όσο πιο συχνά μπορείς. Ιδανικά μην τις χρησιμοποιείς περισσότερο από δύο φορές.

2. Χρήση πολύ ζεστού νερού
Το ζεστό νερό όσο απολαυστικό και αν είναι δεν κάνει καθόλου καλό στην επιδερμίδα και ειδικά στο πρόσωπο. Το ζεστό νερό είναι συχνά υπεύθυνο για ερεθισμούς, κοκκινίλες, σπασίματα και εντείνει την συνολική ευαισθησία του δέρματος. Προτίμησε να πλένεσαι με χλιαρό ή δροσερό νερό και θα δεις πως το πρόσωπό σου θα ξανανιώσει!

3. Υπερβολική απολέπιση
Η απολέπιση είναι ένα βήμα της εβδομαδιαίας ρουτίνας που δεν πρέπει να παραλείπεις καθώς απομακρύνει νεκρά κύτταρα, υπολείμματα μακιγιάζ και ρύπους που συγκεντρώνονται στους πόρους του δέρματος και το φράζουν. Όμως, δεν πρέπει να το παρακάνεις. Μία με δύο φορές την εβδομάδα αρκούν. Τα τελευταία χρόνια, που οι μάσκες έχουν εξελιχθεί πολύ, παρατηρείται η υπερβολική χρήση τους που ως αποτέλεσμα έχει την δυσαρέσκεια της επιδερμίδας.

4. Παράλειψη του πρωινού ή βραδινού καθαρισμού
Ο καθαρισμός του προσώπου, όπως σου γράψαμε και παραπάνω, είναι από τα πιο σημαντικά βήματα της ρουτίνας μας. Ο καθαρισμός για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ απαραιτήτως! Το πρωί αφαιρείς, μέσω του καθαρισμού, ιδρώτα, λιπαρότητα και νεκρά κύτταρα που έχουν συσσωρευτεί στην επιδερμίδα κατά την διάρκεια του ύπνου. Ενώ, το βράδυ, πριν αράξεις να δεις την αγαπημένη σου σειρά, καθαρίζοντας το πρόσωπό σου, αφαιρείς ρύπους, make up, ιδρώτα και λιπαρότητα από όλη την ημέρα σου. Οι δύο αυτές φορές καθαρισμού είναι εξίσου σημαντικές και δεν πρέπει να τις ξεχνάς. Η παράλειψη τους είναι εκείνη που μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στην επιδερμίδα σου.

5. Λάθος προϊόντα
Κάθε τύπος επιδερμίδας έχει τις δικές του ανάγκες και απαιτήσεις. Ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο είναι να χρησιμοποιούμε προϊόντα που δεν απευθύνονται στον δικό μας τύπο επιδερμίδας με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστή φροντίδα της περιοχής. Όσο και αν περιποιείσαι, εν προκειμένω καθαρίζεις, το πρόσωπό σου με λάθος προϊόν δεν θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μάθε τον τύπο επιδερμίδας σου, βρες αν έχει ιδιαίτερες ανάγκες και επίλεξε τα κατάλληλα προϊόντα ώστε να μην ταλαιπωρείς το δέρμα σου.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout