Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Κάηκες από τον ήλιο; Τι πρέπει να κάνεις για να ανακουφιστείς

Κάηκες από τον ήλιο; Τι πρέπει να κάνεις για να ανακουφιστείς

Tο καλοκαίρι είναι η περίοδος που χρησιμοποιούμε περισσότερο αντηλιακό από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, όμως οι υψηλές θερμοκρασίες και η χαλάρωση μπορεί να μας δημιουργήσουν προβλήματα.

Όπως ήδη ξέρεις, και σου επαναλαμβάνουμε συχνά, το αντηλιακό πρέπει να το φοράμε όλους τους μήνες της χρονιάς, ενώ πολλοί δερματολόγοι ισχυρίζονται πως σε μέρα με έντονη ηλιοφάνεια πρέπει να φοράμε αντηλιακό ακόμα και όταν βρισκόμαστε σπίτι, αφού ο ήλιος είναι τόσο ισχυρός που δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τις ακτίνες του.

Αρχικά ευχόμαστε να μη βρεθείς αντιμέτωπη με μία τέτοια κατάσταση, όμως κάποιες φορές, ακόμα και αν φοράμε αντηλιακό, μπορεί να χαλαρώσουμε, να μην καθόμαστε σε σκιερό σημείο ή να παίξουμε παιχνίδια στην άμμο και το δέρμα μας να κοκκινίσει ή ακόμα χειρότερο να καεί. Τα ηλιακά εγκαύματα είναι από ανώδυνα μέχρι πολύ επώδυνα. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι σοβαρά και για αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί όταν καθόμαστε στον ήλιο.

Αν θεωρείς πως έχεις καεί πολύ ή αν αισθάνεσαι περίεργα, πήγαινε στο πλησιέστερο φαρμακείο ή επικοινώνησε με τον δερματολόγο σου, ώστε να πάρεις μια ειδική γνώμη. Αν πιστεύεις πως τα πράγματα είναι πιο διαχειρίσιμα υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ανακουφιστείς.

Μόλις επιστρέψεις στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ή στο σπίτι, κάνε ένα δροσερό ντουζάκι, χωρίς σφουγγάρι, και σε περίπτωση που πονάς ή έχεις πονοκέφαλο (κάτι που συμβαίνει από την υπερέκθεση στις ηλιακές ακτίνες) πάρε ένα παυσίπονο για να ανακουφιστείς.

Κατόπιν, πιες άφθονο νερό, ώστε να ενυδατώσεις εσωτερικά τον οργανισμό σου. Το συγκεκριμένο βήμα δεν θα ανακουφίσει το έγκαυμα αλλά θα βοηθήσει το σώμα σου να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Αφού έχεις αφαιρέσει τα αλάτια, εφάρμοσε στο σώμα σου μια γενναία δόση after sun κρέμας ή έστω μια πλούσιας ενυδατικής κρέμας σώματος για να βοηθήσεις την επιδερμίδα να αντιμετωπίσει το κάψιμο. Αν είσαι άνθρωπος που αγαπάς τα DIY tips, τότε το γιαγιαδίστικο γιατροσόφι με το γιαούρτι είναι μονόδρομος, αφού θα σου χαρίσει δροσιά και άμεση ανακούφιση.

Αν θες να δροσίσεις επιπλέον το σώμα σου μπορείς να κάνεις κομπρέσες με πετσέτα που έχεις βουτήξει σε δροσερό νεράκι ή γάλα. Με απαλές κινήσεις και χωρίς να τρίβεις το δέρμα σου εφάρμοσε την κομπρέσα στα σημεία που κάηκες και θα δεις πως αμέσως θα νιώσεις καλύτερα.

Τέλος, όταν το έγκαυμα περάσει και σε περίπτωση που αρχίσεις να ξεφλουδίζεις ΜΗΝ κάνεις το λάθος να τραβάς τα κομμάτια της επιδερμίδας σου. Αυτό μπορεί να τραυματίσει το δέρμα και ακόμη χειρότερα να το μολύνεις.

Όταν η περιοχή δεν είναι πλέον κόκκινη και δεν πονάς, κάνε ένα απαλό scrub σώματος για να βοη-θήσεις την κατάσταση. Μην ξεχνάς να είσαι προσεχτική με την ένταση της τριβής, τόσο με το scrub, όσο και με τα σφουγγάρια που χρησιμοποιείς.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout