Όλο και περισσότερα brand έχουν στον κατάλογό τους shampoo bars, όμως τον τελευταίο καιρό η συγκεκριμένη τάση είναι ακόμα πιο έντονη. Είναι μόδα ή ανάγκη τελικά;

Θα λέγαμε και τα δύο, αφού τα shampoo bars, φαίνεται πως αποτελούν μια οικολογική λύση που μειώνει σημαντικά τον αντίκτυπο του μπάνιου στο περιβάλλον.

Αφού τις προηγούμενες ημέρες, σου είπαμε για το #veganuary και πώς να κάνεις πιο βιώσιμη την καθημερινή περιποίηση, παρακάτω συγκεντρώσαμε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες γύρω από αυτό το hot προϊόν.

Τι είναι τα shampoo bars:
Όπως μαρτυρά το όνομά τους, πρόκειται για σαμπουάν σε μορφή μπάρας ή δίσκου σε κάποιες περιπτώσεις. Η χρήση τους είναι πολύ εύκολη. Απλώς βρέχεις την μπάρα και τρίβεις το κεφάλι ή τα χέρια σου με τη μπάρα. Αμέσως, θα σχηματιστεί ένας απαλός αφρός που θα καθαρίσει το τριχωτό σου. Στο τέλος ξεπλένεις με άφθονο νεράκι.

Γιατί να τα χρησιμοποιήσω;
Για μία σειρά από λόγους. Ο πιο σημαντικός είναι το γεγονός πως είναι πολύ πιο φιλικά προς το περιβάλλον σε σχέση με τα τυπικά σαμπουάν. Θα σου εξηγήσουμε γιατί. Αρχικά ξοδεύεται πολύ λιγότερο νερό για την κατασκευή τους, είναι συμπυκνωμένης μορφής, ενώ δεν είναι συσκευασμένα σε πλαστική συσκευασία (ακόμα και ανακυκλώσιμη) κάτι που τα κάνει πολύ πιο βιώσιμα. Επιπλέον, αποτελούνται από συστατικά φυσικής προέλευσης -εξ ου και δημιουργούν πιο ελαφρύ αφρό- και δεν περιέχουν επιβαρυντικά στοιχεία. Τέλος, είναι σωτήρια αν θες να ταξιδέψεις καθώς πιάνουν ελάχιστο χώρο.

Απευθύνονται σε κάθε τύπο μαλλιών;
Η πλειονότητα των εταιρειών που διαθέτουν μπάρες σαμπουάν έχει επιλογές για κάθε τύπο μαλλιών (ή για κάποιους) ώστε να βρεις εκείνη τη που απευθύνεται στις δικές σου ανάγκες.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω;
Ανάλογα με τον τύπο μαλλιών και τις ανάγκες που έχεις μπορεί το συγκεκριμένο είδος να μη σε καλύψει. Μπορεί το σαμπουάν σε μορφή μπάρας, επειδή έχει υψηλή συγκέντρωση καθαριστικού, να προκαλέσει λιπαρότητα, φριζάρισμα ή μπέρδεμα στα μαλλιά σου. Όπως με κάθε άλλο προϊόν υπάρχει μια περίοδος δοκιμής και προσαρμογής, επομένως παρατήρησε πώς αντιδρούν τα μαλλιά σου και θα μπορέσεις να αποφασίσεις αν σου ταιριάζει.

Έχετε να μου προτείνετε κάποιο;
Xαιρόμαστε που ρώτησες! Η Aveda έχει δημιουργήσει το Shampure™ Nuturing Shampoo Bar, ένα σαμπουάν σε μπάρα με 94% συστατικά φυσικής προέλευσης που καθαρίζει απαλά και προσφέρει ανάλαφρη θρέψη που διαρκεί. Δεν περιέχει νερό, ορυκτά πετρελαίου και το κουτί του είναι από 100% ανακυκλωμένο χαρτόνι FSC. Το βρίσκεις εδώ.

Δες επίσης και το weDo/ Professional - No Plastic Shampoo (80gr): Το σαμπουάν σε μπάρα διαρκεί για έως και 80 λουσίματα. Ξεβγάζεται εύκολα. Χωρίς πλαστικά. Λιγότερο νερό. Ο πρωταθλητής στη βιωσιμότητα, σε μορφή μπάρας.