Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Ευαίσθητη Επιδερμίδα: Πώς να την φροντίσεις σωστά και χωρίς ερεθισμούς

Ευαίσθητη Επιδερμίδα: Πώς να την φροντίσεις σωστά και χωρίς ερεθισμούς

Συχνά, λέμε πως ο καθαρισμός του προσώπου είναι το πρώτο βήμα στην καθημερινή περιποίησή μας, όμως όταν έχουμε να κάνουμε με ευαίσθητη επιδερμίδα τα πράγματα είναι σαφώς πιο σύνθετα.

Ευαίσθητο χαρακτηρίζουμε το δέρμα που εμφανίζει συμπτώματα όπως κοκκινίλες, κνησμό και αίσθημα καύσου.

Το ευαίσθητο δέρμα θέλει επιμελή φροντίδα και περιποίηση καθώς, είναι πιο λεπτό, έχει ελάχιστη αντοχή στη καλλυντικά, στα «βαριά» προϊόντα και παρουσιάζει διαταραχές στον επιδερμικό φραγμό.

Η θερμοκρασία, η μόλυνση του περιβάλλοντος, το καθημερινό άγχος, τα λάθος προϊόντα, η κληρονομικότητα και οι διατροφικές επιλογές είναι ορισμένοι παράγοντες που επηρεάζουν το ευαίσθητο δέρμα.

Η ευαισθησία του δέρματος μπορεί να είναι μόνιμη και να αντιμετωπίζεται/περιορίζεται με ειδικά προϊόντα ή να είναι περιστασιακή και να οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, όπως η απότομη αλλαγή περιβάλλοντος ή η ξαφνική αλλαγή θερμοκρασίας.

Πώς να φροντίσεις σωστά το ευαίσθητο δέρμα:

- Σωστό Πλύσιμο Προσώπου. Το ευαίσθητο δέρμα, θέλει καθημερινό πλύσιμο, αλλά σε συχνότητα ανάλογα με την αντοχή του. Συνήθως μία φορά την ημέρα, πριν κοιμηθείς, είναι αρκετή. Το υπερβολικό πλύσιμο, καθώς και η υπερβολική απολέπιση, θα ενισχύσει την ευαισθησία και τα συμπτώματα αυτής. Το πλύσιμο του προσώπου πρέπει να γίνεται πάντα με καθαρά χέρια (μην ξεχνάμε τον covid-19) και με ειδικά προϊόντα καθαρισμού, για ευαίσθητη επιδερμίδα, που θα διατηρήσουν την ισορροπία του επιδερμικού φραγμού και δεν θα ερεθίσουν το δέρμα.

- Πες αντίο στο καυτό νερό. Το πολύ κρύο νερό δεν θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις σωστά την επιδερμίδα σου και το πολύ ζεστό θα σου προκαλέσει ερεθισμούς. Προτίμησε να πλένεις το πρόσωπο σου με χλιαρό, προς το δροσερό, νερό για να είσαι ασφαλής.

- Ενυδάτωση καθημερινά! Αφού καθαρίσεις το πρόσωπο σου, πρωί και βράδυ, χρησιμοποίησε κρέμα ενυδάτωσης, για ευαίσθητες επιδερμίδες, καθημερινά, ώστε να διατηρήσεις την υγρασία της περιοχής σε σωστά επίπεδα και να αποφύγεις ξηρότητα και τραβήγματα.

- Χρησιμοποίησε τα χέρια σου και όχι σφουγγάρια ή γάντια απολέπισης. Όπως σου γράψαμε και παραπάνω το ευαίσθητο δέρμα θέλει προσοχή. Τα σφουγγάρια θα ερεθίσουν το δέρμα και θα του προκαλέσουν ερεθισμό και κοκκινίλες, επομένως καλύτερα να τα αποφύγεις. Αν αισθάνεσαι πως το δέρμα σου αντέχει περιστασιακά την απολέπιση ή αν το έχεις συζητήσει με τον δερματολόγο ή αισθητικό σου, μπορείς να το δοκιμάσεις, αλλά απαλά και όχι για μεγάλη χρονική διάρκεια.

- Μην ξεχνάς ΠΟΤΕ το αντηλιακό. Το αντηλιακό είναι απαραίτητο για την προστασία από τις βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου, για κάθε τύπο δέρματος και ειδικά για την ευαίσθητη επιδερμίδα για την αποφυγή ερεθισμών, κηλίδων και άλλων σημαδιών. Επομένως, μην ξεχνάς να φοράς αντηλιακό, πάντοτε, ακόμα και τον χειμώνα.

Φωτογραφία Matheus Bertelli, Pexels

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout