Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη ενυδατική κρέμα προσώπου

 Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη ενυδατική κρέμα προσώπου

Το νερό είναι πηγή ζωής και είναι απαραίτητο για την υγεία και την ομορφιά του προσώπου και των μαλλιών. Για αυτό και καθημερινά πρέπει να πίνουμε 8-10 ποτήρια νερό.

Όμως, το δέρμα μας, εκτός από το νερό, χρειάζεται στοχευμένη ενυδάτωση από έξω προς τα μέσα. Η καθημερινή χρήση ενυδατικής είναι το Α και το Ω ενός όμορφου δέρματος. Μάλιστα, αν θες το καλύτερο αποτέλεσμα, να θυμάσαι πως η σωστή ενυδάτωση, μαζί με σωστό καθαρισμό και ποιοτικό ύπνο είναι το τρίπτυχο μιας υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας.

Όποιος και αν είναι ο τύπος της επιδερμίδας σου, χρειάζεται ενυδάτωση. Η καθημερινή ενυδάτωση, είναι εκείνη που θα διατηρήσει την υγρασία του δέρματός σου και θα το βοηθήσει να αντιμετωπίσει την πρόωρη γήρανση και τις εξωτερικές επιθέσεις - από τον ήλιο, την ρύπανση του περιβάλλοντος, την ηλιακή ακτινοβολία και τις ελεύθερες ρίζες.

Για να διαλέξεις ενυδατική κρέμα προσώπου θα πρέπει να γνωρίζεις ή να μάθεις, με την βοήθεια ειδικού, τον τύπο της επιδερμίδας σου:

– Αν έχεις κανονικό τύπο επιδερμίδας, θα ξέρεις ήδη πως ο συγκεκριμένος τύπος δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα θέματα, επομένως μια λεπτόρευστη ενυδατική αποτελεί την κατάλληλη επιλογή.

– Αν έχεις μικτή ή λιπαρή επιδερμίδα, χρειάζεσαι μια ενυδατική κρέμα που να ισορροπεί την λιπαρότητα της επιδερμίδας σου και ταυτόχρονα να σε ενυδατώνει σωστά. Συνήθως η λιπαρή επιδερμίδα, είναι εκείνη που έχει ακμή ή τάσεις ακμής. Αν έχεις ακνεϊκή επιδερμίδα δες εδώ.

– Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, δηλαδή αντιμετωπίζεις θέματα αφυδάτωσης, τραβήγματος και αισθάνεσαι θαμπό το πρόσωπό σου, τότε χρειάζεσαι μια κρέμα εντατικής και βαθιάς ενυδάτωσης.

– Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, με τάση για κοκκινίλες και ερεθισμούς, χρειάζεσαι μια απαλή ενυδατική κρέμα που θα φροντίσει το πρόσωπό σου.

- Τέλος, ανάλογα με την ηλικία που βρίσκεσαι, το δέρμα έχει και αντίστοιχες ανάγκες. Όσο μεγαλώνουμε η επιδερμίδα, στο πρόσωπο και τον λαιμό, έχει μεγαλύτερη ανάγκη από πλούσιες κρέμες, με αντιγηραντικά συστατικά, που θα επαναφέρουν την χαμένη λάμψη και θα λειάνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Επιπλέον παράγοντες που πρέπει να προσέξεις:

  • - Διάβασε προσεκτικά τα συστατικά της κρέμας - ειδικά αν έχεις αλλεργίες ή ευαισθησίες.
  • - Όταν αγοράσεις ενυδατική, που δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει, δοκίμασε την πρώτα στο χέρι σου για να δεις την υφή, το άρωμα της και την αίσθηση που σου προκαλεί. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις τυχόν αλλεργική αντίδραση.
  • - Aν έχεις ακμή, τάσεις ακμής ή κάποια πάθηση που απαιτεί ειδική φροντίδα συμβουλεύσου δερματολόγο πριν από οποιαδήποτε αγορά.

Κεντρική φωτογραφία Andrea Piacquadio, Pexels

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout