Needless to say | It's Summer Time ;-)

Η ομορφιά είναι ρόδινη! Η «τυχερή» υπερτροφή που μάς φροντίζει

Η ομορφιά είναι ρόδινη! Η «τυχερή» υπερτροφή που μάς φροντίζει

Κάθε χρόνο, γύρω στα Χριστούγεννα, το ρόδι εμφανίζεται στα τραπέζια μας, ως υλικό σε εορταστικές σαλάτες ή απλώς ως διακοσμητικό στοιχείο.

Αν μεγάλωσες με παραδοσιακή μαμά ή γιαγιά σίγουρα, όπως εμείς, θα έχεις σίγουρα την ανάμνηση από το πρωτοχρονιάτικο έθιμο του σπασίματος του ροδιού με στόχο, η νέα χρονιά να είναι γεμάτη καλή τύχη!

Το ρόδι, είναι ένας καρπός με τεράστια ιστορία και μεγάλη σύνδεση με την ελληνική ιστορία, αφού η πρώτη αναφορά της ροδιάς γίνεται από τον Όμηρο, συγκεκριμένα στην Οδύσσεια. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι το φυτό καλλιεργούνταν στους κήπους του βασιλέα Αλκίνοου. Ο Θεόφραστος την αναφέρει ροιά ή ρόα.

Ήδη από την αρχαιότητα, χρησιμοποιούσαν τη φλούδα της ροδιάς στη βυρσοδεψία και στην ιατρική. Η Θεά Αφροδίτη συνέδεσε το όνομά της με την καταγωγή της ροδιάς, μιας και όπως λέει ο μύθος, η ίδια φύτεψε την πρώτη ροδιά στην Κύπρο.

Στο σύγχρονο κόσμο, με την μεγάλη ανάδειξη των υπερτροφών, ως υλικά που δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινότητά μας, το ρόδι κέρδισε περίοπτη θέση ανάμεσα τους εξαιτίας των πλούσιων συστατικών του και της ευεργετικής δράσης του.

Το ρόδι αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών C και K, κάλιου, φυλλικού οξέος και φυσικά αντιοξειδωτικών! Ο φλοιός των καρπών της ροδιάς είναι πλούσιος σε ταννίνη και χρησιμοποιείται στην κατεργασία των δερμάτων, ακόμα και στη βαφή των μαλλιών.

Ο χυμός ροδιού, που αντιπροσωπεύει τα τρία τέταρτα του βάρους του, βοηθάει στην φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού, ενώ σύμφωνα με μελέτες, φαίνεται να έχει και αντιφλεγμονώδη δράση. Τόσο ο χυμός του ροδιού, όσο και οι σπόροι του, έχουν αναδειχθεί φίλοι του ανθρώπινου οργανισμού, αφού μειώνουν την αρτηριακή πίεση και συμβάλλουν στην αποφυγή καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Επειδή, το ρόδι, περιέχει αντιοξειδωτικά, όπως πολυφαινόλες, τανίνες, φλαβονοειδή, το συναντάμε όλο και περισσότερο σε προϊόντα περιποίησης. Το έλαιο του, που αποτελεί πολύ hot συστατικό στην παγκόσμια κοσμετολογία, βοηθάει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων και βοηθάει στη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας επειδή αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου. Τέλος, επειδή, όπως είπαμε, έχει αντιφλεγμονώδη δράση χρησιμοποιείται σε θεραπείες ακμής και σε άλλες παθήσεις του δέρματος.

Δοκίμασε να φτιάξεις μια εύκολη μάσκα ενυδάτωσης & λάμψης προσώπου με ρόδι

Θα χρειαστείς:

  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας σπόρους ροδιού λιωμένους ή 1 κουταλιά χυμό ρόδι

Oδηγίες Χρήσης:

  • Ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να σχηματίσουν ένα ομοιογενές μείγμα
  • Άπλωσε τη μάσκα με ρόδι στο πρόσωπό σου και άφησε την για 10 λεπτά
  • Κατόπιν αφαίρεσέ την με μπόλικο δροσερό νερό
© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout