Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Nut for coconut! Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το λατρεμένο λάδι καρύδας

Nut for coconut! Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το λατρεμένο λάδι καρύδας

Το καλοκαίρι είναι γεμάτο μικρά θαύματα, μικρές καθημερινές μυρωδιές και γεύσεις, που μας δίνουν τεράστια χαρά, όπως το λάδι καρύδας που θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι το άρωμα του καλοκαιριού. Εκτός από υπέροχο άρωμα, το λάδι καρύδας, είναι γεμάτο ιδιότητες που αξίζουν την προσοχή σου.

Η καρύδα (Cocos nucifera) ανήκει στην οικογένεια των Φοινικοειδών. Ο όρος προέρχεται από την πορτογαλική και ισπανική λέξη cocos που σημαίνει «χαμογελαστό πρόσωπο», επειδή οι τρύπες επάνω στο φρούτο θυμίζουν χαρακτηριστικά προσώπου.

Τα 1.3000 είδη καρύδας, φροντίζουν την υγεία του ανθρώπου εδώ και 55 εκατομμύρια χρόνια. Τα περισσότερα τμήματα της καρύδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ενώ, σύμφωνα με μελέτες χρόνων, έχει αποδειχθεί πως έχει αντιοξειδωτική δράση, περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, αποτοξινώνει τον οργανισμό και έχει αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση. Το γάλα, το λάδι καθώς και το νερό της χρησιμοποιούνται εκτός από την μαγειρική και στην κοσμετολογία.

Το κοκοφοινικέλαιο ή λάδι καρύδας, είναι εδώδιμο φυτικό έλαιο που εξάγεται από τον καρπό ή την ψίχα των ώριμων καρύδων του κοκοφοίνικα. Επειδή έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, αργεί να οξειδωθεί και είναι ανθεκτικό στην τάγγιση, με διάρκεια ζωής έως και 6 μήνες σε 24°C χωρίς να χαλάσει ή να αλλοιωθεί η ποιότητα του.

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, περιέχει αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία, ενώ το μεθυστικό του άρωμα απλώς μας ξετρελαίνει. Δες παρακάτω beauty μερικές χρήσεις του ελαίου καρύδας:

Ενυδάτωση σώματος & προσώπου: Το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατική κρέμα τόσο για το σώμα, όσο και για το πρόσωπο. Το λάδι καρύδας λειαίνει τις λεπτές γραμμές στο πρόσωπο, ενώ αν το εφαρμόσεις στο σώμα θα δεις πόσο βαθιά ενυδατωμένο και λαμπερό θα γίνει το δέρμα σου.

Λαμπερά & υγιή μαλλιά: Αν έχεις ταλαιπωρημένα, ξηρά ή φριζαρισμένα μαλλιά. Χρησιμοποίησε μερικές σταγόνες από έλαιο καρύδας ή προϊόν μαλλιών που περιέχει λάδι καρύδας και θα παρατηρήσεις αμέσως μεγάλη διαφορά. Το λάδι καρύδας χρησιμοποιείται συχνά και για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας και της ξηροδερμίας.

Ντεμακιγιάζ: Αν έχεις κάνει ελαφρύ make up, λίγες σταγόνες λάδι καρύδας σε ένα βαμβάκι και απαλό τρίψιμο αρκούν για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου. Στο τέλος, χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό προϊόν ώστε να φύγει το περίσσιο έλαιο καρύδας.

Σκασμένα χείλη: Βάλε σε ένα βαζάκι λίγο λάδι καρύδας και τοποθέτησέ το στο ψυγείο ώστε να παγώσει. Όποτε αισθάνεσαι τα χείλη σου σκασμένα εφάρμοσε λίγο και θα δεις πως θα ενυδατωθούν σε βάθος και θα επανέλθουν άμεσα.

Ξύρισμα ποδιών: Αφού ξυριστείς άπλωσε λίγο λάδι καρύδας στα πόδια ώστε να φύγουν όλες οι κοκκινίλες και οι ερεθισμοί.


Στο Zizel μπορείς να βρεις προϊόντα πλούσια σε άρωμα καρύδας και γεμάτα από τις ευεργετικές ιδιότητες του καρπού που θα φροντίσουν την επιδερμίδα, τα μαλλιά και θα χαρίσουν ένα εξωτικό touch στο φετινό καλοκαίρι.

Με στοιχεία από Wikipedia, Kathimerini.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout