Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

7 σημάδια πως η ρουτίνα περιποίησης σου θέλει ανανέωση

7 σημάδια πως η ρουτίνα περιποίησης σου θέλει ανανέωση

Γιατί η ρουτίνα περιποίησης σου χρειάζεται ανανέωση;
Μπορεί η ιδέα του να αλλάξεις ενυδατική κρέμα να σου φαίνεται τρομακτική όμως πρέπει να κατανοήσεις πως κάποια από τα αγαπημένα σου προϊόντα μπορεί να μην προσφέρουν στο δέρμα σου την φροντίδα που χρειάζεται. Ειδικά δε αν συνυπολογίσεις πως επηρεάζεται η επιδερμίδα από την φυσική γήρανση και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής σου όσο περνάει ο χρόνος.

Πως να καταλάβεις αν χρειάζεται ανανέωση η ρουτίνα περιποίησης σου;
Οι επιλογές που κάνεις σε προϊόντα συνδέονται με διάφορους παράγοντες, όμως η αλλαγή σε 1-2 προϊόντα ενδεχομένως είναι ό,τι χρειάζεται το δέρμα σου για να κερδίσει την μάχη με τον χρόνο. Δες παρακάτω 7 σημάδια που μαρτυρούν πως πρέπει να αλλάξεις την ρουτίνα ομορφιάς σου:

1. Βρίσκεις νέα «σπασίματα»
Μπορεί να είσαι πολύ συνεπής σε σχέση με την περιποίηση σου και όμως να παρατηρείς νέα σπασίματα στην επιδερμίδα σου. Για παράδειγμα, ήξερες πως η βιταμίνη Α προκαλεί ερεθισμούς ως μέρος της διαδικασίας απορρόφησής της από το δέρμα; Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να αγνοείς και αν βλέπεις δυσαρέσκεια από την επιδερμίδα σου μπορείς να συμβουλεύεσαι ειδικούς ώστε να μη βαδίζεις στα τυφλά.

2. Νιώθεις το δέρμα σου πολύ ξηρό
Το ξηρό δέρμα οφείλεται σε πολλούς λόγους. Μπορεί να έχεις κάνει παραπάνω μάσκες ή scrub από όσο χρειάζεται ή η ενυδατική που χρησιμοποιείς να μην απορροφάται πλέον από την επιδερμίδα σου. Ειδικά τους χειμερινούς μήνες έχουμε ανάγκη από βαθιά ενυδάτωση που θα θωρακίσει την υγρασία στα κύτταρα της επιδερμίδας.

3. Το δέρμα σου έχει χάσει την ισορροπία του
Αν ξαφνικά παρατηρείς επιπλέον λιπαρότητα, ακόμα και σε σημεία που δεν είχες τόσο έντονα, πρέπει να επανεξετάσεις την ρουτίνα που ακολουθείς καθώς η λιπαρότητα μπορεί να οφείλεται σε μη σωστή ενυδάτωση, στο τσιγάρο, σε κακή διατροφή και σε πολλούς ακόμα λόγους.

4. Έχεις αποκτήσει νέες φακίδες
Θέλουμε να πιστεύουμε πως φοράς χειμώνα - καλοκαίρι αντηλιακή κρέμα προσώπου. Αν δεν είσαι σίγουρη μπορείς να ελέγξεις το πρόσωπο σου και να δεις αν έχεις εμφανίσει καινούργιες φακίδες. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις αντηλιακή;

5. Κοκκινίλες και μικρό-ερεθισμοί
Δεν μιλάμε για το γοητευτικό ελαφρύ ροζ που σου χαρίζει το μακιγιάζ. Μιλάμε για κοκκινίλα η οποία μπορεί να μην αντιλαμβάνεσαι πως προέρχεται από προϊόντα που μπορεί να χρησιμοποιείς και χρόνια. Πάντα να παρατηρείς το πρόσωπο σου ώστε να μπορείς εύκολα να εντοπίσεις τέτοιου είδους ευαισθησίες και να τις αντιμετωπίζεις άμεσα.

6. Αλλεργικές αντιδράσεις
Οι φαγούρες και οι ερεθισμοί μπορεί να οφείλονται σε ευαισθησίες στο φαγητό ή/και σε προϊόντα περιποίησης τα οποία μπορεί να περιέχουν συστατικά στα οποία είσαι αλλεργική. Πριν δοκιμάσεις κάποιο προϊόν, αφιέρωσε λίγα λεπτά να τεστάρεις την σύσταση του γιατί χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι μπορεί να ταλαιπωρείς τον οργανισμό σου.

7. Μικρά φουσκώματα
Μικρά φουσκωματάκια (σαν εσωτερικά σπυράκια) μπορεί να εμφανιστούν στην επιδερμίδα σου ως αλλεργική αντίδραση -ειδικά αν συνοδεύονται από ερεθισμό και κνησμό σίγουρα κάτι σε έχει ενοχλήσει. Για να τα αντιμετωπίσεις χρησιμοποίησε καταπραϋντικά προϊόντα που να περιέχουν φυσικά συστατικά, όπως αλόε βέρα ή μέλι, και φυσικά ζήτησε την γνώμη του δερματολόγου σου.

Μη διστάσεις να μας ρωτήσεις περισσότερα. Μπορούμε να βοηθήσουμε. Στο μεταξύ δες όλα τα προιόντα περιποίησης προσώπου και δώσε προσοχή στα φίλτρα (ηλικία, τύπος δέρματος, υφή κλπ) στο αριστερό μέρος της οθόνης που θα σε βοηθήσουν σημαντικά στην επιλογή σου.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout