Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Πώς να αποφύγεις τους ερεθισμούς από το ξύρισμα στα πόδια

Πώς να αποφύγεις τους ερεθισμούς από το ξύρισμα στα πόδια

Τους θερινούς μήνες αποτριχώνουμε πιο συχνά τα πόδια μας καθώς θέλουμε άψογη εμφάνιση σε κάθε έξοδο και φυσικά στην παραλία. Υπάρχουν κοπέλες που επιλέγουν θεραπείες αποτρίχωσης με laser ή κερί αποτρίχωσης, ενώ άλλες χρησιμοποιούν το κλασικό ξυραφάκι.

Το ξύρισμα των ποδιών είναι μια κουραστική διαδικασία, που απαιτεί προσοχή γιατί είναι πολύ εύκολο να κοπείς, να γεμίσεις κοκκινίλες ή να γίνει το δέρμα σου ξηρό και τραχύ μετά το ξύρισμα.

Πριν ξυριστείς, να είσαι σίγουρη πως έχεις προμηθευτεί το κατάλληλο προϊόν - με βάση την επιδερμίδα και τις ιδιαιτερότητες της. Κατόπιν δες τα δικά μας πολύ απλά και εύκολα tips για να έχεις απαλή επιδερμίδα, χωρίς ερεθισμούς, μετά από κάθε ξύρισμα:

Απολέπιση για καλύτερα αποτελέσματα
Μπορεί να σου φαίνεται άσχετο, όμως το scrub απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και μαζί τις πολύ μικρές τρίχες, που το ξυραφάκι δεν πιάνει, με αποτέλεσμα να μένουν τα πόδια σου απαλά μετά από κάθε ξύρισμα. Για ακόμη καλύτερη προετοιμασία, χάρισε ένα μασάζ στον εαυτό σου με βούρτσα σώματος που θα απολεπίσει σε βάθος το δέρμα σου. Βρες γάντια και βούρτσες σώματος εδώ.

Πρώτα ντουζ, μετά ξύρισμα
Απόφυγε να ξυρίσεις τα πόδια σου με το που μπεις στο ντουζ, γιατί η επιδερμίδα σου δεν θα είναι τόσο μαλακή. Αντίθετα, προτίμησε να ξυριστείς αφού έχεις κάνει το μπάνιο σου και τα πόδια σου έχουν μαλακώσει από το νερό. Ιδανικά χρησιμοποίησε χλιαρό και όχι κρύο νερό, ώστε η θερμότητα και οι υδρατμοί να βοηθήσουν τη διαδικασία.

Ενυδάτωση για φίνα πόδια
Αφού ξυριστείς, άπλωσε λάδι ή ενυδατική κρέμα στα πόδια ώστε να επαναφέρεις την υγρασία της περιοχής στα φυσιολογικά επίπεδα και να γλιτώσεις την ξηροδερμία και τους ερεθισμούς. Τα λάδια ή οι κρέμες, θα ενυδατώσουν σε βάθος την περιοχή και θα την αφήσουν λαμπερή και απαλή.

Kαλή επιτυχία!

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout