Needless to say | It's Summer Time ;-)

Kiss me: Όμορφα και βελούδινα χείλη όλο το χειμώνα

Kiss me: Όμορφα και βελούδινα χείλη όλο το χειμώνα

Ο χειμώνας και τα σκασμένα χείλη είναι ένας κλασικός συνδυασμός, που μας ενοχλεί πολύ, καθώς εκτός από αντιαισθητικός ενίοτε είναι και επίπονος.

Τα χείλη είναι μια περιοχή ιδιαίτερη, που χρειάζεται φροντίδα, αφού δεν διαθέτει σμηγματογόνους αδένες και ως εκ τούτου δεν παράγει λιπαρότητα ώστε να διατηρεί τα χείλη απαλά.

Τα χείλη αποτελούνται από πολύ λεπτή επιδερμίδα, που ερεθίζεται εύκολα και «σκάει» συχνά, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Το μεγαλύτερο μέρος του 2020, τα χείλη μας έχουν κρυφτεί κάτω από τη μάσκα προστασίας αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να τα ξεχνάμε, ειδικά τώρα που αρχίζει να πέφτει η θερμοκρασία.

Τα χείλη ταλαιπωρούνται από το κρύο, τις εναλλαγές της θερμοκρασίας (από το κρύο στη ζέστη και το ανάποδο), την υγρασία, τον ήλιο, τη μάσκα προστασίας και φυσικά από τις lifestyle επιλογές μας - όπως το κάπνισμα.

Δες πώς θα έχεις ζουμερά, απαλά, όμορφα χείλη, χωρίς σκασίματα, όλους τους χειμερινούς μήνες:

Scrub
Μια φορά την εβδομάδα κάνε ένα απαλό scrub χειλιών, για να απομακρύνεις νεκρά κύτταρα και τυχόν ξεφλούδισμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απαλό scrub προσώπου, ένα ειδικό scrub χειλιών ή ακόμα να φτιάξεις το δικό σου.

Πιες νερό
Στο λέμε σε κάθε άρθρο φροντίδας, η ενυδάτωση είναι το πιο βασικό βήμα στην περιποίησή μας. Τα ξηρά ή σκασμένα χείλη μπορεί να οφείλονται στην ελλιπή ενυδάτωση του οργανισμού. Πιες 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα και κατανάλωσε φρούτα και λαχανικά ώστε να διατηρείς ενυδατωμένο το σώμα και το δέρμα σου.

Ενυδάτωση
Εκτός από το νερό, φρόντισε να εφαρμόζεις προϊόν ενυδάτωσης για τα χείλη, όπως lip balm, ώστε να τα κρατάς φροντισμένα και απαλά όλους τους χειμερινούς μήνες. Ακόμη και τώρα που είσαι σπίτι όταν κάνεις την καθημερινή σου περιποίηση μην ξεχνάς πως και τα χείλη «διψάνε» για ενυδάτωση.

Μην πειράζεις τα χείλη σου
Λόγω του covid-19, αλλά και λόγω των υπόλοιπων μικροβίων απόφυγε να ακουμπάς τα χείλη σου. Επίσης, μην τα δαγκώνεις καθώς αυτό τους προκαλεί σπασίματα και μικρο-ερεθισμούς. Τέλος, αν ξεφλουδίσουν μη τα σαλιώνεις γιατί αυτό εντείνει την ξηρασία
-άσχετα αν προσωρινά σε δροσίζει- και μην τραβάς κομμάτια δέρματος γιατί απλώς κάνεις την κατάσταση πολύ χειρότερη!

Σβήσε το τσιγάρο
Το τσιγάρο προκαλεί διάφορες βλάβες και μία από αυτές είναι πώς ο καπνός που αναδύεται ερεθίζει και ξηραίνει την περιοχή των χειλιών. Μάλιστα, αν στην περιοχή εμφανίζεις σπυράκια πιθανόν να φταίει το κάπνισμα.

Αντηλιακή προστασία
Η περιποίηση δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένη αν απουσιάζει το αντηλιακό. Το αντηλιακό είναι το προϊόν που μας θωρακίζει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, χειμώνα-καλοκαίρι, και δεν πρέπει να ξεχνάς να το εφαρμόζεις και στα χείλη σου. Υπάρχουν ειδικά αντηλιακά για τα χείλη, όμως αν έχεις «ξεμείνει» μπορείς να βάλεις λίγο αντηλιακό προσώπου αν πρόκειται να εκτεθείς στον ήλιο.

Τέλος, να θυμάσαι πώς το παρατεταμένο σκάσιμο των χειλιών μπορεί να υποδεικνύει κάποιο ιατρικό ζήτημα. Αν παρατηρείς πως τα χείλη σου σκάνε έντονα, αν νιώθεις αίσθημα καύσου (κάψιμο) μετά την χρήση κάποιου προϊόντος ή αν σε πονάνε το καλύτερο, είναι να πάρεις τη γνώμη ενός γιατρού γιατί μπορεί να οφείλεται σε κάτι άλλο - από έλλειψη βιταμινών μέχρι αλλεργική αντίδραση- και όχι στην έλλειψη ενυδάτωσης και φροντίδας.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout