Needless to say | It's Summer Time ;-)

Hallo-queen: Ομορφιά με τη βοήθεια της κολοκύθας!

Hallo-queen: Ομορφιά με τη βοήθεια της κολοκύθας!

Όπως κατάλαβες από τον τίτλο του άρθρου η εβδομάδα που Halloween μας επηρέασε! H απόκοσμη γιορτή, με τις κέλτικες ρίζες, που κορυφώνεται στις 31 Οκτωβρίου, ταξίδεψε από την Ιρλανδία στην Αμερική, έγινε σημείο αναφοράς της pop κουλτούρας και πλέον συνεχίζει το ταξίδι της σε όλο τον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια συναντάμε όλο και πιο συχνά αναφορές στο Halloween και στην Ελλάδα, συνήθως ως ακόμα μια ευκαιρία για πάρτι, χαβαλέ ή επικοινωνία από μεγάλα brand.

Με αφορμή αυτό λοιπόν αποφασίσαμε να σταθούμε στην ομορφιά που σχετίζεται με τη συγκεκριμένη γιορτή. Όχι, όχι δε θα σου δείξουμε πώς να κάνεις ιστούς αράχνης και νυχτερίδες στα νύχια σου, αλλά θα σου πούμε δύο- τρία πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την κολοκύθα.


Τίποτα δε θυμίζει φθινόπωρο και Halloween όσο η κολοκύθα. Το υπέροχο λαχανικό, με τις εξαιρετικές χρωματικές παραλλαγές, το οποίο βρίσκουμε σε αφθονία τους φθινοπωρινούς μήνες στα μανάβικα και τα ανθοπωλεία, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε σούπες και γλυκά, που έχει γίνει φθινοπωρινό διακοσμητικό στοιχείο και που το ιδιαίτερο άρωμά του έχει μετατραπεί σε μπαχαρικό (pumpkin spice) που συνοδεύει μοναδικά το τσάι ή τον καφέ.

Πέρα όμως από τις παραπάνω χρήσεις της, η κολοκύθα είναι ένα συστατικό που λατρεύει η beauty κοινότητα αφού είναι ένας ακόμα σύμμαχος ομορφιάς και νεότητας.

Η κολοκύθα είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, όπως βιταμίνες Α, B και C, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και Ω-3 λιπαρά οξέα.

Σύμφωνα με μελέτες κι έρευνες η κολοκύθα χαρίζει λάμψη και ενδυνάμωση στα μαλλιά, ενυδατώνει το ξηρό δέρμα, απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες, συμβάλλει στην καταπολέμηση των ρυτίδων, ενώ λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης της μπορεί να φανεί χρήσιμη και στην αντιμετώπιση της ακμής.

Πώς να εντάξεις την κολοκύθα στη beauty φροντίδα σου:

Την κολοκύθα μπορείς να την αναζητήσεις σε προϊόντα ομορφιάς ή αν έχεις προμηθευτεί κολοκύθες για να κάνεις pumpkin carving (δηλαδή σκάλισμα και σχέδια) και σου περισσεύει η σάρκα τους, μπορείς να δοκιμάσεις τις δύο παρακάτω DIY συνταγές:

Trick or Treat Μάσκα Μαλλιών

  • 2 κούπες από πουρέ κολοκύθας
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ή κάποιο έλαιο της επιλογής σου
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

Ανακατεύεις όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν και κατόπιν απλώνεις σε βρεγμένα μαλλιά. Αφήνεις τη μάσκα για 30 λεπτά και μετά ξεπλένεις καλά.

Jack-O'-Lantern Scrub Σώματος

  • 2 κούπες από πουρέ κολοκύθας
  • 2 κούπες καστανή ζάχαρη
  • 1 κούπα μαγειρική σόδα
  • Μισή κουταλιά μέλι

Ανακατεύεις όλα τα συστατικά σε ένα μπολ, τα τοποθετείς σε βάζο που να κλείνει αεροστεγώς και διατηρείς στο ψυγείο για μία εβδομάδα. Απλώνεις το scrub στο σώμα σου, κάνεις απαλό μασάζ και κατόπιν ξεπλένεις καλά.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout