Needless to say | It's Summer Time ;-)

Γυμναστική & περιποίηση: Όσα πρέπει να θυμάσαι

Γυμναστική & περιποίηση: Όσα πρέπει να θυμάσαι

Στην αρχή της χρονιάς μας αρέσει να θέτουμε στόχους, που ναι κάποιες φορές είναι δύσκολο να πετύχουμε, αλλά η νέα χρονιά θέλει προσπάθεια και θετική διάθεση. Κάτι που εμείς το στηρίζουμε ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Άλλωστε στη ζωή μόνο την προσπάθειά μας ελέγχουμε!

Ο Ιανουάριος σιγά σιγά μας αποχαιρετάει, μαζί με τα άπειρα σοκολατάκια / γλυκά που υπήρχαν στο σπίτι από τις γιορτές, το χιόνι έξω από την πόρτα μας άρχισε να λιώνει, επομένως οι δικαιολογίες τελειώνουν και ήρθε η ώρα να μπούμε σε πρόγραμμα!

Δε θα σου πούμε ψέματα, όπως δε σου λέμε ποτέ, δεν είμαστε μεγάλοι fans της γυμναστικής. Προτιμούμε μια σακούλα πατατάκια με ταινία, αντί για μία ώρα τρέξιμο, όμως, επειδή δε διανύουμε την πρώτη μας νιότη, ξέρουμε πως αυτό δεν είναι καθόλου βιώσιμο - για την καρδιά, τα κόκαλα, το μυαλό ή την ψυχή μας.

Γι' αυτό στην καθημερινότητα τρώμε τα λαχανικά και τα φρούτα μας, πίνουμε το νεράκι και τις βιταμίνες μας, και 3-4 φορές την εβδομάδα κάνουμε κάποια δραστηριότητα. Λίγο περπάτημα, ένα μισάωρο τρεξιματάκι, yoga ή pilates, οι επιλογές είναι άπειρες και τα οφέλη πολύ σημαντικά!

Πέρα από τους προφανείς δεκάδες ιατρικούς και ψυχολογικούς λόγους, για τους οποίους δεν πρέπει να απουσιάζει η γυμναστική από τη ζωή μας, θα σου παραθέσουμε μερικούς που αφορούν τα δικά μας θέματα, δηλαδή την επιδερμίδα.

Η γυμναστική, συμβάλλει στην αποφυγή φλεγμονών, ενώ μέσω του ιδρώτα, που είναι πολύ ευεργετικός, καθαρίζουν οι πόροι κι αποβάλλονται τοξίνες από το δέρμα. Επιπλέον, η άσκηση χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα και βοηθάει στη σύσφιξή της κάτι που το θέλουμε και που από μόνες τους οι κρέμες δεν το χαρίζουν. Τέλος, με τη γυμναστική μειώνεται η ενοχλητική κυτταρίτιδα με την οποία βρισκόμαστε σε αιώνιο πόλεμο.

Γι' αυτό σήμερα κιόλας βρες κάποια άσκηση που να σε ευχαριστεί και να σε βάζει σε κίνηση και άρχισε χωρίς δικαιολογίες! Μαζί με καλό φαγητό και τα αγαπημένα σου προϊόντα θα έχεις ορατά αποτελέσματα άμεσα! Εμείς, για να στηρίξουμε την προσπάθειά σου συγκεντρώσαμε παρακάτω όσα πρέπει να έχεις υπόψιν σου:

- Πριν ξεκινήσεις γυμναστική καθάρισε καλά το πρόσωπό σου, αφαιρώντας κάθε ίχνος μακιγιάζ & πιάσε τα μαλλιά σου.
- Αν κάνεις γυμναστική σε κλειστό χώρο, άφησε την επιδερμίδα εντελώς καθαρή! Αν θες οπωσδήποτε να βάλεις κάτι, επίλεξε ένα ελαφρύ ενυδατικό serum, ιδανικά με αντιοξειδωτική δράση ή ένα ιαματικό mistπου θα διατηρήσει ενυδατωμένη την περιοχή του προσώπου.
- Αν αισθάνεσαι περίεργα χωρίς make up, μπορείς να εφαρμόσεις ενυδατική κρέμα με χρώμα.
- Αν κάνεις γυμναστική σε εξωτερικό χώρο μην ξεχνάς το SPF σου - ναι ακόμα και με χιόνι!
- Αμέσως μετά την άσκηση, όσο οι πόροι είναι ανοιχτοί, καθάρισε καλά με ειδικό καθαριστικό και κατόπιν με toner το δέρμα σου ώστε να φύγουν βακτήρια, ρύποι και σκόνη.
- Αφού κάνεις γυμναστική πιες άφθονο νερό.
- Μην το παρακάνεις με το ζεστό νερό στο ντουζ θα αφυδατώσεις το δέρμα σου!

Αν πηγαίνεις για γυμναστική κατευθείαν μετά τη δουλειά ή αν δεν επιστρέψεις σπίτι μετάτη γυμναστική φρόντισε το νεσεσέρ σου να περιέχει τα παρακάτω:

- Μαντιλάκια ντεμακιγιάζ
- Mist προσώπου
- Αποσμητικό
- Ξηρό σαμπουάν σε περίπτωση που θες να φτιάξεις τα μαλλιά σου
- Μάσκα & αντισηπτικό
- Αν το γυμναστήριο που πας προσφέρει χώρο για ντουζ: καθαριστικό προσώπου, αφρόλουτρο και σαμπουάν
- Άρωμα σώματος ή μαλλιών

Βρες όσα χρειάζεσαι για την καθημερινή φροντίδα σου στο Zizel

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout