Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Πώς θα δώσεις φθινοπωρινό touch στη beauty ρουτίνα σου

Πώς θα δώσεις φθινοπωρινό touch στη beauty ρουτίνα σου

«Γρήγορα που σκοτεινιάζει φθινοπώριασε» , όπως λέει και ένα τραγούδι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Η διάρκεια της ημέρας πράγματι έχει μικρύνει, το βράδυ χρειάζεσαι κάτι να σκεπαστείς και πριν το καταλάβουμε θα φοράμε και πάλι ζακέτες.

Μπορεί να έχουμε ακόμη καιρό για να μπούμε επίσημα στο φθινόπωρο, όμως έχουμε ενδείξεις πως φέτος θα ζήσουμε ένα κανονικό φθινόπωρο, από αυτά που δεν έχουμε συνηθίσει, με βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες, επομένως ήρθε η στιγμή να προσαρμόσουμε τη beauty ρουτίνα μας στην καινούργια εποχή.

Πριν μερικούς μήνες σου είχαμε γράψει για την προσαρμογή στην άνοιξη, σου άρεσε πολύ, επομένως αυτή είναι η συνέχεια. Το φθινόπωρο συνοδεύεται από επιστροφή στο πρόγραμμα, εποχική τριχόπτωση και γρίπη, εκτός από τον covid που βρίσκεται στα ύψη, επομένως σίγουρα θα χρειαστείς βιταμίνες για να ενισχύσεις τον οργανισμό σου και να του δώσεις boost ενέργειας. Όμως, υπάρχουν και 2-3 πράγματα που αφορούν τα προϊόντα που χρησιμοποιείς:

1. Εμπλούτισε την ενυδάτωσή σου
Ο ξηρός αέρας, οι αλλαγές στη θερμοκρασία, η υγρασία και ο κλιματισμός δημιουργούν ένα μείγμα που ταλαιπωρεί και αφυδατώνει την επιδερμίδα. Από εδώ και πέρα, όσο κυλάνε οι μήνες και πλησιάζουμε το χειμώνα, μην ξεχνάς να ενυδατώνεις καλά το δέρμα σου. Αρχικά πιες άφθονο νερό, μην ξεχνάς την ενυδατική κρέμα, πρωί και βράδυ, αλλά επιπλέον εφάρμοσε μάσκες ενυδάτωσης για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την ενυδατική που επιλέγεις τώρα μπορείς να περάσεις σε πιο παχιές, πιο πλούσιες κρέμες για το πρόσωπο και το σώμα. Να θυμάσαι: H σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι εκείνη που αντέχει στην πάροδο του χρόνου!

2. Δώσε προσοχή στην απολέπιση
Το ξηρό δέρμα, οδηγεί σε σπασίματα, τραχιά αίσθηση του δέρματος και κακή εφαρμογή του make up. Η απολέπιση είναι ένα βήμα περιποίησης που αναφέρουμε συχνά καθώς είναι εξαιρετικά σημαντικό να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και τα υπολείμματα από μακιγιάζ, να καθαρίζεις δηλαδή σε βάθος τους πόρους του δέρματος, αφού μόνο έτσι η κρέμα θα μπορέσει να φτάσει στα πιο χαμηλά στρώματα και να σου χαρίσει σωστή ενυδάτωση.

3. Προσοχή στα καυτά ντουζ
Όσο αλλάζει η εξωτερική θερμοκρασία, αλλάζει και ο τρόπος που κάνουμε ντουζ. Σίγουρα, τους θερινούς μήνες κάνουμε περισσότερα μπάνια, όμως το φθινόπωρο και το χειμώνα δεν υπάρχει τίποτα πιο δελεαστικό από ένα πολύ ζεστό ντουζ, μετά το γυμναστήριο ή τη δουλειά. Όμως, οι υδρατμοί και το καυτό νερό ξηραίνουν το δέρμα, το αφυδατώνουν και του προκαλούν σπασίματα. Δε χρειάζεται να κάνεις με παγωμένο νερό, αλλά μην το παρακάνεις με τη θερμοκρασία. Απόφυγε το καυτό νερό ειδικά στο πρόσωπο και περιόρισε τη διάρκεια των ντουζ σου.

Τέλος, όσο έχουμε ηλιόλουστες ημέρες απόλαυσε τον ήλιο, πάντα με αντιηλιακό, αφού η βιταμίνη D μόνο καλό κάνει στο σώμα, στο πνεύμα σου και στη ψυχολογία σου!

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout