Needless to say | It's Summer Time ;-)

Εσύ χρησιμοποιείς βούρτσα προσώπου;

Εσύ χρησιμοποιείς βούρτσα προσώπου;

Καλό μήνα! Η Άνοιξη βρίσκεται προ των πυλών, κοντολογίς η καραντίνα θα τελειώσει και όσο μένουμε σπίτι, τι καλύτερο απ'το να φροντίζουμε το δέρμα μας και να παρακολουθούμε από κοντά όλα τα beauty trends που συμβάλλουν στην καθημερινή μας περιποίηση.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη κουβέντα για τα εργαλεία προσώπου, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς τα δάχτυλα μας δεν φτάνουν για να έχουμε λαμπερό και νεανικό δέρμα. Από τα jade roller, με τα οποία κάνουμε μασάζ ανόρθωσης του δέρματος, μέχρι τις βούρτσες απολέπισης προσώπου, που φέτος τις βλέπουμε παντού, τα εργαλεία περιποίησης φαίνεται πως κατακτούν όλο και περισσότερο έδαφος.

Καθημερινά πλένουμε το πρόσωπο μας, με ειδικά αφρώδη καθαριστικά προσώπου, κάνουμε scrub απολέπισης και εφαρμόζουμε serum προκειμένου να φτάσουνε τα θρεπτικά συστατικά βαθιά στο δέρμα και να το διατηρήσουν νέο. Αρκεί όμως αυτό;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, με το dry brushing ή γενικά με βούρτσα καθαρισμού, μπορείς να πετύχεις ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Οι βούρτσες προσώπου αποτελούνται συνήθως από μαλακές τρίχες και με τη χρήση τους γίνεται βαθιά απολέπιση στην επιδερμίδα, απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος.

Όπως ακριβώς και στο σώμα χρησιμοποιούμε σφουγγάρια, έτσι ακριβώς και στην επιδερμίδα του προσώπου χρειάζεται να ασκήσουμε λίγη περισσότερη πίεση ώστε να καθαρίσει σε βάθος το δέρμα και να ενισχυθεί η κυκλοφορία του αίματος που είναι υπεύθυνη για μια σειρά από διεργασίες, όπως για παράδειγμα η αντιμετώπιση των φλεγμονών του δέρματος.

Ποιες είναι οι διαφορές στις βούρτσες προσώπου: Ουσιαστικά με το dry brushing, όπως μαρτυράει το όνομα του, δεν χρησιμοποιείς νερό ή καθαριστικό προσώπου, αλλά αφού έχεις καθαρίσει το πρόσωπο σου κάνεις στεγνή απολέπιση στο δέρμα. Αυτό, όμως, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο dry brushing είναι κάποιο έλαιο αποτοξίνωσης ή απολέπισης για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Από την άλλη, υπάρχουν και βούρτσες, ηλεκτρικές ή χειροκίνητες, οι οποίες παίρνουν νερό και κάποιο προϊόν, αντικαθιστούν τα δάχτυλα δηλαδή, και βοηθούν σημαντικά στην καθημερινή καθαριότητα.

Πώς χρησιμοποιείς μία βούρτσα προσώπου: Ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης, αφού κάθε εργαλείο έχει τη δική του λογική, και αφού έχεις αφαιρέσει το μακιγιάζ σου, ξεκινάς από την περιοχή του ντεκολτέ και ανεβαίνεις προς τα πάνω, με απαλές κινήσεις, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

Τι να προσέξεις:

  • - Αρχικά προσοχή στην σκληρότητα της βούρτσας. Συνήθως οι βούρτσες προσώπου είναι φτιαγμένες από μαλακές τρίχες, παρόλα αυτά πρόσεξε ποια θα επιλέξεις ώστε να μην ερεθίσεις το δέρμα σου.
  • - Μην το παρακάνεις! Όπως σου έχουμε ξαναγράψει η απολέπιση δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνεται καθημερινά γιατί θα ταλαιπωρήσει την επιδερμίδα σου. 1-2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.
  • - Προσοχή στην ένταση. Το γράψαμε και παραπάνω αλλά όταν χρησιμοποιείς βούρτσα προσώπου πρέπει να κάνεις πολύ απαλές κινήσεις για να μην ερεθίσεις το δέρμα σου.
  • - Αν το δέρμα σου έχει ακμή, τάσεις ακμής, ροδόχρου νόσο ή είναι πολύ ξηρό, καλύτερα απόφυγε την βούρτσα προσώπου γιατί θα διαταράξεις τον επιδερμικό φραγμό και θα έχεις τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Αν έχεις κάποια ευαισθησία ρώτησε το δερματολόγο σου πριν χρησιμοποιήσεις βούρτσα προσώπου.
  • - Τέλος, πάντα ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες χρήσης, σε κάθε προϊόν και εργαλείο που αγοράζουμε. Μην κάνεις πειράματα με το πρόσωπό σου.

Κάνετε καθημερινά περιποίηση spa με αυτό το kit προσώπου. Χρησιμοποιείστε τα σε συνδυασμό με τα αγαπημένα σας προϊόντα περιποίησης προσώπου και καθαρισμού, το MODA® Spa Kit διατηρεί την επιδερμίδα σας καθαρή και λαμπερή.

 

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout