Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Όσα πρέπει να ξέρεις για τη σωστή απολέπιση του προσώπου

Όσα πρέπει να ξέρεις για τη σωστή απολέπιση του προσώπου

Όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, θέλουμε να έχουμε λαμπερή κι αστραφτερή επιδερμίδα, κάτι που μπορούμε να το πετύχουμε μέσω της απολέπισης!

Αν παρατηρείς πως το δέρμα σου είναι θαμπό ή αισθάνεσαι πως δεν απορροφάει σωστά τα θρεπτικά συστατικά που του προσφέρεις, ίσως δεν κάνεις κάτι καλά ή δεν χρησιμοποιείς τακτικά scrub. Διάβασε παρακάτω όσα πρέπει να ξέρεις για τη σωστή απολέπιση του προσώπου:

Τι είναι η απολέπιση

Η απολέπιση αποτελεί ένα βασικό βήμα ομορφιάς, που δεν αντικαθιστά τον καθημερινό καθαρισμό, απομακρύνει από την επιδερμίδα τα νεκρά κύτταρα, καθαρίζει σε βάθος τους πόρους, συμβάλει στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων που περιλαμβάνουν τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και αφήνει το δέρμα μας λαμπερό, ανανεωμένο και φρέσκο!

Φυσική VS Χημική Απολέπιση

Τα φυσικά απολεπιστικά περιλαμβάνουν όλα τα scrubs που περιέχουν κόκκους και τα οποία κάνουν απολέπιση στο δέρμα, μέσω απαλού μασάζ, καθαρίζουν την επιδερμίδα και της προσφέρουν λάμψη. Συνήθως περιλαμβάνουν κόκκους ζάχαρης, ρυζιού ή κουκούτσια καρπών, ενυδατικά στοιχεία και βιταμίνες. Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή, όμως χρειάζεται προσοχή στον τρόπο εφαρμογής τους, καθώς η πολλή ένταση κατά την τριβή μπορεί να τραυματίσει την επιδερμίδα.

Από την άλλη τα χημικά απολεπιστικά είναι εκείνα που περιέχουν AHAs, BHAs ή ρετινοειδή.

Τα AHAs είναι υδατοδιαλυτά απολεπιστικά, όπως τα γλυκολικό, γαλακτικό και κιτρικό οξύ, τα οποία απομακρύνουν νεκρά κύτταρα κι αφήνουν την επιδερμίδα ομοιόμορφη και λαμπερή. Τα AHAs μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κανονική, ξηρή και λιπαρή επιδερμίδα με τάσεις ακμής.

Τα ρετινοειδή, που είναι παράγωγα της βιταμίνης Α, συνήθως τα συναντάμε σε μορφή ορού ή ενυδατικής κρέμας που τα περιέχει και λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο με τα AHAS. Συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ακμής, μειώνουν τις λεπτές γραμμές, ενισχύουν την ανανέωση των κυττάρων και την παραγωγή του κολλαγόνου.

Τα BHAs, είναι λιποδιαλυτά απολεπιστικά, όπως το σαλικυλικό ή τροπικό οξύ, τα οποία αντιμετωπίζουν φραγμένους πόρους και σπυράκια, ενώ διεισδύουν βαθύτερα στους πόρους, κάτι που τα κάνει ιδανικά για επιδερμίδες λιπαρές, με ακμή ή τάσεις ακμής.

Τα χημικά απολεπιστικά, για πολλούς θεωρούνται καλύτερη επιλογή, καθώς δεν απαιτείται να κάνεις μασάζ στο πρόσωπο για να δράσουν. Απλώς τα εφαρμόζεις, τα ξεπλένεις κι αυτά απομακρύνουν νεκρά κύτταρα, καθαρίζουν τους πόρους και βελτιώνουν την όψη και την υφή της επιδερμίδας. Όμως, κι αυτά θέλουν προσοχή καθώς μιλάμε για ισχυρά προϊόντα που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς!

Τέλος, υπάρχουν και διάφορες θεραπείες απολέπισης, συνήθως χημικές, που μπορείς να κάνεις σε κέντρα αισθητικής ή δερματολόγους.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις απολέπιση

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δερματολόγους κι αισθητικούς, 1-2 φορές την εβδομάδα, για τις περισσότερες επιδερμίδες, είναι υπεραρκετές. Τώρα, αν το δέρμα σου είναι λιπαρό ή με τάσεις ακμής ίσως χρειάζεται να κάνεις μέχρι και 3 φορές την εβδομάδα απολέπιση. Όμως, θα πρέπει να αφήνεις κενά, ανάμεσα στις απολεπίσεις, για να μην τραυματίσεις το δέρμα σου.

Τι να προσέξεις

Όπως, είπαμε και παραπάνω, κι όπως σου γράφουμε συχνά μέσα από το blog, πρέπει να προσέχεις τη συχνότητα της απολέπισης ώστε να μην το παρακάνεις γιατί θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Αν αισθάνεσαι το δέρμα σου, ερεθισμένο ή να σε «τραβάει» ίσως πρέπει να κάνεις ένα μικρό break από τις πολλές απολεπίσεις.

Αν χρησιμοποιείς φυσικά απολεπιστικά, θα πρέπει να προσέχεις την ένταση που ασκείς στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια του scrub ώστε να μη γδάρεις την επιδερμίδα σου.

Αν έχεις ευαίσθητο ή ευερέθιστο δέρμα θα πρέπει να προσέξεις πολύ την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσεις AHAs ή BHAs ώστε να μην ερεθιστεί το δέρμα σου. Πάντα τα scrub, χημικά ή φυσικά, τα εφαρμόζουμε σε ένα μικρό σημείο του χεριού μας για να δούμε την αντίδραση που θα έχει η επιδερμίδα.

Μετά την απολέπιση, ΠΑΝΤΑ να φροντίζεις να ενυδατώνεις το δέρμα σου με serum, έλαιο κι ενυδατική. Μετά την απολέπιση οι πόροι είναι καθαροί και θα απορροφήσουν στο μέγιστο τα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων.

Η απολέπιση είναι ένα υπέροχο βήμα ομορφιάς αλλά χρειάζεται να λαμβάνουμε υπόψιν τις ιδιαιτερότητες της επιδερμίδας μας και να ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης των προϊόντων. Βρες στο Zizel προϊόντα απολέπισης για κάθε τύπο επιδερμίδας!

απολέπιση

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout