Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Αισθάνεσαι ξηρά τα μαλλιά σου; Τι μπορείς να κάνεις

Αισθάνεσαι ξηρά τα μαλλιά σου; Τι μπορείς να κάνεις

Τα ξηρά, ταλαιπωρημένα και αφυδατωμένα μαλλιά είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλες μας. Μπορεί γενικά να φροντίζεις τακτικά τα μαλλιά σου και ξαφνικά να τα δεις να χάνουν τη λάμψη, την απαλότητα και την ελαστικότητά τους!

Τα ξηρά μαλλιά, προκαλούνται είτε λόγω προβλημάτων στη ρίζα, είτε λόγω εξωτερικών παραγόντων και το αποτέλεσμα είναι μαλλιά που σπάνε, που αποκτούν ψαλίδα, δεν μακραίνουν, δείχνουν θαμπά και φριζάρουν.

Επειδή τους χειμερινούς μήνες, η ξηρότητα στα μαλλιά είναι κάτι που ακούμε συχνά ετοιμάσαμε έναν μικρό οδηγό ώστε να γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις.

Τι προκαλεί ξηρότητα στα μαλλιά:

  • Περιβαλλοντολογικοί λόγοι, όπως ο αέρας, το κρύο, η ζέστη και η υπερβολική έκθεση σε κάτι από αυτά
  • Χρήση λάθος σαμπουάν ή άλλου προϊόντος μαλλιών
  • Η υπερβολική χρήση προϊόντων styling που περιέχουν αλκοόλ ή άλλα συστατικά που ξηραίνουν τα μαλλιά
  • Υπερβολική χρήση θερμαντικών εργαλείων μαλλιών, όπως σεσουάρ
  • Μεγάλη ένταση κατά το σκούπισα ή το χτένισμα των μαλλιών
  • Συχνή αναβολή της επίσκεψης στο κομμωτήριο
  • Ορμονικές διαταραχές ή γονίδια, που έχουν ως αποτέλεσμα να μην παράγεις αρκετά έλαια στις ρίζες και να προκαλείται ξηρότητα

Τι μπορείς να κάνεις για να μην έχεις πια ξηρά μαλλιά:

Αρχικά πρέπει να εντοπίσεις τι προκαλεί την ξηρότητα στα μαλλιά σου - ιδανικά με τη βοήθεια του κομμωτή ή του δερματολόγου σου, ώστε να έχεις πλήρη εικόνα και να ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις. Συχνά τα ξηρά μαλλιά μπορεί να εμφανίζονται σε συγκεκριμένο σημείο, δηλαδή να έχεις ξηρές άκρες και λιπαρή ρίζα, κάτι που σημαίνει πως χρειάζεσαι τα κατάλληλα εργαλεία, δηλαδή προϊόντα, για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση αποτελεσματικά.

Θεραπεία μαλλιών
Πριν εφαρμόσεις το σαμπουάν και το conditioner, εφάρμοσε στα μαλλιά σου μία θεραπεία, που ενυδατώνει και θρέφει την τρίχα, συμβάλει στον περιορισμό της ψαλίδας και των σπασμένων άκρων. Υπάρχουν θεραπείες για κάθε ανάγκη αλλά ειδικά για ενυδάτωση μπορείς να τις βρεις εδώ.

Sulfate Free Σαμπουάν
Τα σαμπουάν είναι πανίσχυρα καθαριστικά στοιχεία, τα οποία αφήνουν το τριχωτό και την τρίχα απολύτως καθαρά, ενίοτε όμως προκαλούν ξηρότητα. Αν έχεις ξηρά μαλλιά προτίμησε ειδικά σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα που θα διατηρήσουν τα μαλλιά σου απαλά, λαμπερά και χωρίς φριζάρισμα.

Conditioner
Μετά το λούσιμο τα μαλλιά διψάνε για ενυδάτωση και είναι πολύ σημαντικό να μην παραλείπεις το conditioner. Τα conditioner όχι μόνο μοσχοβολάνε, αλλά προσφέρουν στα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, όλα εκείνα τα συστατικά που θα ενυδατώσουν και θα θρέψουν την τρίχα.

Μάσκα μαλλιών
1-2 φορές την εβδομάδα, όπως ακριβώς κάνεις και στο πρόσωπο, εφάρμοσε μία μάσκα μαλλιών για ξηρά μαλλιά. Οι μάσκες μαλλιών έχουν ενισχυμένη δράση αναδόμησης και έλαια που αφήνουν τα μαλλιά λαμπερά και απαλά.

Έλαιο μαλλιών
Τα ξηρά μαλλιά συχνά οφείλονται σε έλλειψη λιπαρότητας, όπως λέμε και παραπάνω. Επομένως αυτή τη λιπαρότητα πρέπει να την προσφέρεις εσύ στην τρίχα με έλαιο μαλλιών. Τα έλαια μαλλιών είναι πλούσια προϊόντα, με εκπληκτικά αρώματα, που θα ενυδατώσουν και θα ενδυναμώσουν την τρίχα.

Leave-In Conditioner
Ta Leave-In Conditioner είναι απαραίτητα σε μία ρουτίνα περιποίησης ξηρών μαλλιών, καθώς αναδομούν σε βάθος τα μαλλιά, αλλά πρέπει να διαλέξεις το κατάλληλο ώστε να μη βαραίνει τα μαλλιά σου. Αφού έχεις λούσει και σκουπίσει τα μαλλιά σου, εφάρμοσε το leave-in της επιλογής σου και άφησε το όλο το βράδυ, όσο εσύ κοιμάσαι να κάνει τη δουλειά του ή συνέχισε με το styling σου και βγες τη βόλτα σου!

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout