Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Έχεις διεσταλμένους πόρους; Δες τι μπορείς να κάνεις!

Έχεις διεσταλμένους πόρους; Δες τι μπορείς να κάνεις!

Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους, άντρες και γυναίκες, δεν κοιτάει ηλικία, ενώ συνήθως το συναντάμε σε λιπαρές επιδερμίδες. Οι διεσταλμένοι πόροι, δηλαδή οι πόροι που είναι εμφανώς πιο μεγάλοι ή κάποιες φορές θυμίζουν εσωτερικά σπυράκια, δεν αποτελούν κάποια δερματική πάθηση, πρόκειται για ένα φυσιολόγο φαινόμενο, αλλά μάς ενοχλεί αισθητικά.

Το δέρμα μας περιλαμβάνει πόρους, δηλαδή μικρές τρυπούλες, από τις οποίες απομακρύνονται ο ιδρώτας, οι τοξίνες και το σμήγμα της επιδερμίδας. Συχνά, μάλιστα, οι πόροι αποτελούν θύλακες τρίχας κάτι που μπορεί να κάνει ακόμα πιο έντονη την όψη τους.

Αυτό μπορεί να γίνεται ενοχλητικό καθώς μας δίνει την αίσθηση πως το δέρμα δεν είναι καθαρό και λείο, ενώ δυσκολεύει το μακιγιάζ. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να εξαφανίσουμε τους πόρους της επιδερμίδας, όμως υπάρχουν τρόποι να βελτιώσουμε σημαντικά την εμφάνισή τους και να περιορίσουμε τη διαστολή τους:

Οι σύμμαχοι σου
Κάθε ανάγκη του δέρματος έχει μια συγκεκριμένη απάντηση, γι' αυτό πρέπει να έχεις υπόψιν σου τα συστατικά-συμμάχους που πρέπει να έχεις στο ράφι του μπάνιου σου, όπως η ρετινόλη, ο μαύρος άνθρακας, η άργιλος, τα Α-υδροξυοξεά και φυσικά το σαλικυλικό οξύ που είναι το κλασικό συστατικό που συναντάμε σε κάθε προϊόν anti-pores. Όλα αυτά τα συστατικά είναι εκείνα που θα διατηρήσουν τους πόρους σου, καθαρούς, χωρίς σμήγμα και ορατά μικρότερους.

Φρόντισε να διατηρείς το δέρμα καθαρό
Οι πόροι φαίνονται μεγαλύτεροι αν δεν κάνουμε τακτικό καθαρισμό, με τα κατάλληλα προϊόντα. Δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, φρόντισε να καθαρίσεις το πρόσωπό σου ώστε να παραμένει υγιές, να μην έχει συσσωρευμένους ρύπους, λιπαρότητα και νεκρά κύτταρα, ώστε να διατηρούνται «ξεμπλοκαρισμένοι» και ως εκ τούτου πιο διακριτικοί οι πόροι σου.

Μην παραλείπεις την απολέπιση
Σε συνέχεια του προηγούμενου, φρόντισε 1-3 φορές την εβδομάδα να χαρίζεις στο δέρμα σου μια εις βάθος απολέπιση, που απομακρύνει τόσο τα νεκρά κύτταρα, όσο και τα υπολείμματα προϊόντων που μένουν στο δέρμα και φράζουν τους πόρους.

Μάσκες για επιπλέον φροντίδα
Τι καλύτερο από λίγο self-care; Αφιέρωσε λίγο χρόνο μέσα στην εβδομάδα ώστε να κάνεις μάσκες προσώπου που αναλόγως με τη δράση τους, θα χαρίσουν ενισχυμένη φροντίδα στην επιδερμίδα σου. Μάσκες απολέπισης, καθαρισμού ή μείωσης ατελειών είναι εκείνες που πρέπει να μη λείπουν από τη beauty ρουτίνα σου.

Κάνε το toner μέρος της ρουτίνας σου
Μετά τον καθημερινό καθαρισμό και πριν εφαρμόσεις την ενυδατική πέρασε με τονωτική λοσιόν το δέρμα σου, ώστε να ενισχύσεις τα αποτελέσματα του καθαρισμού και να χαρίσεις επιπλέον φροντίδα στους πόρους της επιδερμίδας.

Το SPF είναι φίλος σου
Ειλικρινά πίστευες πώς δεν θα αναφερόμασταν στο αντηλιακό; Ο ήλιος ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα που προκαλεί στο δέρμα μας, είναι και υπεύθυνος για τη διαστολή των πόρων. Επομένως μην ξεχνάς ΠΟΤΕ να φοράς αντηλιακό.

Προσοχή στο μακιγιάζ
Μπορεί να υποθέτεις πως το «βαρύ» μακιγιάζ καλύπτει τους διεσταλμένους πόρους, όμως στην ουσία απλώς τους επιβαρύνει. Δημιούργησε ένα πιο ελαφρύ μακιγιάζ και όποτε βάφεσαι μην ξεχνάς το primer, καθώς με αυτό τον τρόπο θα «γεμίσεις» τους πόρους και το αποτέλεσμα θα είναι φίνο.

Χημικό peeling
Τους χειμερινούς μήνες και κατόπιν συνεννόησης με το δερματολόγο σου, δοκίμασε να κάνεις ένα χημικό peeling. To χημικό peeling θα αφήσει το δέρμα σου πεντακάθαρο, απαλό και θα μειώσει σημαντικά την εμφάνιση των διεσταλμένων πόρων. Αντίστοιχα, μπορείς να δοκιμάσεις κάποια θεραπεία laser που μπορεί να έχει αισθητά αποτελέσματα.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout