Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Όσα πρέπει να ξέρεις για το co-washing και τα cleansing conditioners

Όσα πρέπει να ξέρεις για το co-washing και τα cleansing conditioners

Λούζεσαι καθημερινά ή όσο λιγότερο μπορείς μέσα στην εβδομάδα; Η σωστή συχνότητα που πρέπει να λουζόμαστε είναι ένα μόνιμο θέμα συζήτησης ανάμεσα στους beauty experts. Μέχρι σχετικά πρόσφατα μάλιστα δεν υπήρχαν εναλλακτικές επιλογές. Ευτυχώς, στη ζωή μας ήρθαν τα ξηρά σαμπουάν, που αποτελούν σούπερ επιλογή για να απορροφήσεις την επιπλέον λιπαρότητα, τις μυρωδιές του περιβάλλοντος και του σώματος, από τα μαλλιά, εύκολα και χωρίς νερό.

Τα ξηρά σαμπουάν, παρότι μας προσφέρουν φρεσκάδα, σίγουρα δεν μας χαρίζουν την εμπειρία του ντουζ. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια ακόμη μέθοδος πλυσίματος, χωρίς σαμπουάν, και λέγεται co-washing.

Co-washing, είναι σε συντομία το conditioning washing, ή conditioner- only washing, δηλαδή πλύσιμο μόνο με conditioner. Αυτή η μέθοδος δεν περιλαμβάνει σαμπουάν, δηλαδή αφορά στον καθαρισμό μόνο με ειδικό cleansingconditioner που περιέχει φόρμουλα που καθαρίζει και ανανεώνει τα μαλλιά, χωρίς να εξαφανίζει εντελώς τα φυσικά έλαια που υπάρχουν στο τριχωτό της κεφαλής.

Αν δε αναρωτιέσαι γιατί χρειάζεσαι τα έλαια και τις θρεπτικές τους ουσίες, η απάντηση είναι για λόγους ισορροπίας. Τα έλαια είναι εκείνα που διατηρούν τα μαλλιά γερά, λαμπερά και όμορφα. Η υπερβολική παρουσία τους κάνει τα μαλλιά να δείχνουν βαριά, ενώ η απουσία τους τα ξηραίνει και τα σπάει.

Αντίθετα με τα παραδοσιακά σαμπουάν, τα cleansing conditioners περιέχουν από ελάχιστο έως και καθόλου σαπούνι που συνήθως ταλαιπωρεί τα μαλλιά. Αποτελούνται από ενυδατικές και θρεπτικές φόρμουλες και είναι η ιδανική επιλογή για γυναίκες με πλούσια, σγουρά ή μαλλιά που έχουν την τάση να φριζάρουν, καθώς τα βοηθούν να παραμείνουν ενυδατωμένα και υγιή.

Βρες το cleansing conditioner που σου ταιριάζει εδώ και θα χαρούμε να μοιραστείς μαζί μας την εμπειρία σου!

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout