Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Πες αντίο στα σκασμένα χείλη!

Πες αντίο στα σκασμένα χείλη!

Όποια έχει σκασμένα χείλη αυτές τις κρύες ημέρες να σηκώσει το χέρι ψηλά!

Ο χειμώνας, ειδικά το διάστημα που διανύουμε τώρα, που οι θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές, ευνοεί την ξηρασία στο συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα το ενοχλητικό και κάποιες φορές επίπονο ξεφλούδισμα.

Η περιοχή των χειλιών είναι αρκετά ευαίσθητη και παρότι θέλουμε να είναι βελούδινη, συχνά έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ξηρότητα και τα «σκασίματα». Διάβασε παρακάτω τι προκαλεί το γνωστό σε όλες μας σκάσιμοτων χειλιών και τι πρέπει να κάνεις για να το αποφύγεις:

Τι προκαλεί το «σκάσιμο» στα χείλη:

Το δέρμα στην περιοχή των χειλιών, είναι πολύ λεπτό και ως εκ τούτου πολύ επιρρεπές στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Έτσι λοιπόν, το κρύο και η υγρασία, οδηγούν σε σκασίματα και ξηρότητα.

Πέρα από τις χαμηλές θερμοκρασίες, το γεγονός πως πειράζουμε τα χείλη μας, όταν σκάνε, κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση. Όταν γλείφουμε τα χείλη μας (με σκοπό να τα ενυδατώσουμε) δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος ξηρότητας. Το σάλιο είναι αρκετά όξινο με αποτέλεσμα να αφυδατώνει ακόμα περισσότερο τα χείλη όσο κι αν εμείς νομίζουμε πως τα ενυδατώνει. Επίσης, το να τραβάμε κομμάτια από τα χείλη δημιουργεί πληγές, μπορεί να προκαλέσει μόλυνση και διαταράσσει κι άλλο την περιοχή.

Κάποιες φορές, το επίμονο σκάσιμο των χειλιών μπορεί να δείχνει ανεπάρκεια σε βιταμίνες Α και B, σίδηρο, ψευδάργυρο ή φολικό οξύ. Επιπλέον, η ξηρότητα στην περιοχή των χειλιών, σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να οφείλεται σε αλλεργική αντίδραση σε κάποιο προϊόν ή φάρμακο.

Σημάδια που μαρτυρούν «σκασμένα» χείλη:

- Ξηρότητα
- Ερεθισμός
- Ξεφλούδισμα
- Αιμορραγία
- Φαγούρα
- Πρήξιμο

Πώς να αποτρέψεις την ξηρότητα στα χείλη:

Τα χείλη μας, δε διαθέτουν σμηγματογόνους αδένες και έτσι δεν μπορούν να παραγάγουν λιπαρότητα (σμήγμα) ώστε να ενυδατωθούν εκ των έσω. Γι' αυτό χρειάζεται να τα ενυδατώσουμε εμείς εξωτερικά.

Μέσα στην ημέρα, άπλωσε όσο πιο συχνά μπορείς lip balm στα χείλη σου ώστε να τα βοηθήσεις να παραμείνουν ενυδατωμένα και να μη σκάνε. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια αναπλαστική κρέμα ή έξτρα ενυδατική κρέμα ώστε να τα ενισχύσεις.

Μην πειράζεις τα χείλη σου! Μην τραβάς τα σημεία που έχουν σκάσει, μην τα ακουμπάς με τα δάχτυλα και μην τα γλείφεις, γιατί, όπως γράφουμε παραπάνω, αυτό χειροτερεύει την κατάσταση.

Τέλος, μια φορά την εβδομάδα εφάρμοσε ένα scrub χειλιών (ή ένα απαλό scrub προσώπου) στην περιοχή και κάνε μασάζ με απαλές κινήσεις ώστε να απομακρύνεις νεκρά κύτταρα και να περιορίσεις την πιθανότητα ξεφλουδίσματος.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout