Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Ενυδατική φόρεσες, προληπτικές εξετάσεις έκλεισες;

Ενυδατική φόρεσες, προληπτικές εξετάσεις έκλεισες;

Στα άρθρα που δημοσιεύουμε κάθε εβδομάδα υπενθυμίζουμε τη σημαντικότητα της περιποίησης και της φροντίδας του δέρματος, των μαλλιών ή γενικά του σώματος. Για εμάς η περιποίηση είναι ολιστική, ξεκινάει από τον ψυχή, ακουμπάει τον οργανισμό και προχωράει στο δέρμα. Σήμερα λοιπόν θα κάνουμε ένα break από τα θέματα ομορφιάς, ώστε να σου μιλήσουμε για ένα άλλος είδος φροντίδας. Τις τακτικές γυναικολογικές εξετάσεις.

Ναι, οι εξετάσεις και κατόπιν η τήρηση των ιατρικών οδηγιών, αποτελούν ένα είδος αγάπης και φροντίδας προς τον εαυτό μας. Και μάλιστα το σημαντικότερο!

Όπως πιθανόν να γνωρίζεις ήδη, ο Οκτώβριος, από το 1985, είναι αφιερωμένος στην Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί μία διεθνή εκστρατεία με σκοπό την ενημέρωση, κυρίως του γυναικείου πληθυσμού, καθώς και τη συγκέντρωση πόρων γύρω από την έρευνα και την πρόληψη της συγκεκριμένης νόσου. Σύμφωνα με τη Διεθνή Έκθεση για τις καρκινικές νόσους, ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πιο συχνή μορφή καρκίνου μεταξύ των γυναικών, με περίπου 1.000.000 νέα κρούσματα παγκοσμίως.

Παρότι υπάρχουν διάφορες εκδοχές για το τι τελικά προκαλεί τον καρκίνο του μαστού, ανάμεσα στους παράγοντες κινδύνου είναι το κάπνισμα, η κληρονομικότητα, η παχυσαρκία, το αλκοόλ, έκθεση σε ακτινοβολία ή ορμονικές διαταραχές. Υπάρχουν διαφορετικά είδη καρκίνου του μαστού και κάθε τύπος αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο, συνήθως με χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία ή ορμονοθεραπεία.

Στην Ελλάδα καταγράφονται 6.000 περίπου νέες περιπτώσεις το χρόνο, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο υπολογίζεται ότι 1 στις 7 γυναίκες θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Τα στατιστικά στοιχεία στα παραθέτουμε για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να μην παραλείπεις τις γυναικολογικές (κι όχι μόνο) εξετάσεις.

Η πρόληψη είναι πάντοτε η καλύτερη θεραπεία, κι αν αυτό σου ακούγεται κλισέ, σκέψου πως αν ο καρκίνος διαγνωσθεί αρκετά γρήγορα, έχει ποσοστό πλήρους ίασης περισσότερο από 97%!

Ο προληπτικός έλεγχος περιλαμβάνει αυτοεξέταση κι ιατρικές εξετάσεις, όπως η κλινική εξέταση, η ψηφιακή μαστογραφία και ο υπέρηχος σε ετήσια βάση. Γι' αυτό φέτος τον Οκτώβριο πραγματοποίησε μία επίσκεψη σε διαγνωστικό κέντρο, κράτα ιστορικό και βάλε υπενθύμιση στο ημερολόγιο για τις επόμενες εξετάσεις. Σκέψου το ως εξής: Δεν ξεχνάς να φοράς ενυδατική προσώπου, γιατί να ξεχνάς τις εξετάσεις υγείας;

Τι άλλο μπορείς να κάνεις, εκτός από εξετάσεις, για να θωρακίσεις τον οργανισμό σου.

  • Πρόσεχε την καθημερινή διατροφή σου. Προτίμησε βιολογικά εποχικά φρούτα και λαχανικά, όσπρια, φυτικές ίνες και περιόρισε τις ποσότητες κόκκινου κρέατος που καταναλώνεις.
  • Κόψε επιτέλους το κάπνισμα. Δεν αξίζει τον κόπο αυτή η κακή συνήθεια και δε χρειάζεται να στο αναλύσουμε περαιτέρω.
  • Περιόρισε το αλκοόλ και το junk food.
  • Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου. Έστω κι ελάχιστη άσκηση μπορεί να κάνει τη διαφορά.
  • Πάρε ανάσες. Το υπερβολικό άγχος και το στρες συχνά σωματοποιούνται. Παρότι δεν υπάρχουν απόλυτα στοιχεία σύνδεσης του άγχους με τον καρκίνο του μαστού, το άγχος επηρεάζει συνολικά τον οργανισμό. Δοκίμασε διαλογισμό, yoga ή απλώς βγες να σε δει ο ήλιος, πάρε βαθιές ανάσες και κάνε θετικές σκέψεις.
  • Μίλα σε ειδικούς. Αν υποφέρεις από μεγάλο άγχος ή πίεση μίλησε σε έναν πιστοποιημένο ψυχολόγο ώστε να λάβεις την κατάλληλη βοήθεια.
  • Φρόντισε το σώμα σου, φρόντισε το δέρμα σου, φρόντισε την ψυχή σου

* To Zizel τον περασμένο Δεκέμβριο στήριξε εμπράκτως, το σπουδαίο έργο του «Άλμα Ζωής» προσφέροντας το σύνολο των εσόδων από τις πωλήσεις, από 15/12 έως 31/12, ενώ συμπεριέλαβε στις παραγγελίες ενημερωτικό υλικό του Συλλόγου με οδηγίες για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Έπεται συνέχεια!

* Με στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας, Άλμα Ζωής και Wikipedia.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout