Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

5 σοβαρά beauty λάθη που πρέπει να σταματήσεις το 2021

5 σοβαρά beauty λάθη που πρέπει να σταματήσεις το 2021

Αυτό δεν είναι ένα ακόμη θέμα που θα σου πούμε πως πρέπει να φοράς αντηλιακό όλο το χρόνο ή να πίνεις πολύ νερό. Στα έχουμε γράψει δεκάδες φορές στο παρελθόν και θέλουμε να πιστεύουμε πως τα τηρείς ευλαβικά!

Αυτή τη φορά θα σου μιλήσουμε για μερικά σοβαρά, ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ, λάθη που όλοι κάνουμε καθημερινά σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας (και όχι μόνο), πέρα από τα συχνά λάθη στον καθαρισμό, και που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε.

Η καινούργια χρονιά έχει ξεκινήσει και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να απαλλαγείς από αυτές τις κακές συνήθειες. Δες το σαν τα φετινά beauty resolutions:

1. Χρησιμοποιείς την ίδια πετσέτα για χέρια & πρόσωπο

Λόγω του covid σίγουρα πλένεις 100 φορές την ημέρα τα χέρια σου, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως χρησιμοποιείς την πετσέτα χεριών διαρκώς. Όμως, επειδή πλένεις τα χέρια σου αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως η πετσέτα μένει καθαρή. Τα μικρόβια και οι ρύποι παραμένουν στην πετσέτα και σίγουρα δεν θέλεις όλα αυτά να μεταφέρονται στο πρόσωπό σου. Φρόντισε να έχεις μια πετσέτα προσώπου και να την αλλάζεις τακτικά. Ακόμη και την πετσέτα σώματος, καλό είναι να μην την χρησιμοποιείς για να σκουπίσεις το πρόσωπό σου!

2. Σπας σπυράκια & μαύρα στίγματα

Ναι, όλοι το έχουμε κάνει και σε καταλαβαίνουμε. Όμως, το να πειράζεις τα σπυράκια/μαυράκια του προσώπου ή του σώματός, με τα δάχτυλα σου είναι πολύ πιο επικίνδυνο από όσο νομίζεις. Συνήθως σπάμε τα μαυράκια με τα νύχια, ενώ πρέπει να γίνεται με μπατονέτες, κάτι που γδέρνει και ερεθίζει την επιδερμίδα. Επιπλέον, όπως ξέρεις, τα νύχια μας είναι ένα σημείο όπου συγκεντρώνονται πολλά μικρόβια και μπορεί να δημιουργήσεις εστία μόλυνσης στο πρόσωπο και να αποκτήσεις και άλλα σπυράκια.

3. Τρως τα νύχια σου

Ίσως σκεφτείς πως αυτό δεν είναι beauty λάθος, είναι όμως έμμεσα, αφού αφενός θέλουμε υγιή και φροντισμένα νύχια, αφετέρου αποτελεί την πιο αηδιαστική συνήθεια που έχει πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου, ακόμη και άνθρωποι που φροντίζουν πολύ την εμφάνισή τους! Σκέψου όμως, πως τα νύχια μας είναι φορείς μικροβίων, όχι μόνο λόγω covid, και πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η συνήθεια, αφού όλα αυτά τα μικρόβια μεταφέρονται στον οργανισμό από το στόμα. Φρόντισε τα νύχια σου με τα κατάλληλα προϊόντα και το 2021 άφησέ τα στην ησυχία τους!

4. Αγοράζεις λάθος προϊόντα για τα μαλλιά

Τα μαλλιά, όπως και το δέρμα, για να είναι υγιή και λαμπερά έχουν ανάγκη από σωστή φροντίδα και περιποίηση. Κάθε τύπος μαλλιού, μαζί με τις επιμέρους ιδιαιτερότητες του, χρειάζεται συγκεκριμένα προϊόντα. Ένα συχνό φαινόμενο είναι πως δεν ξέρουμε τον τύπο των μαλλιών μας και εφαρμόζουμε ακατάλληλα προϊόντα. Βρες τον τύπο των μαλλιών σου, παρατήρησε τις ανάγκες τους, και φέτος φρόντισε κι ανάδειξε την ομορφιά τους με τους σωστούς συμμάχους που μπορείς να βρεις εδώ.

5. Κάνεις λάθη στο μακιγιάζ

Ο φωτισμός, η βιασύνη να μπεις στο zoom-call, η κούραση από την καραντίνα είναι αρκετά για να σε οδηγήσουν στο να επιλέξεις λάθος προϊόντα μακιγιάζ ή να τα εφαρμόσεις με λάθος τρόπο και το αποτέλεσμα να μην είναι το επιθυμητό. Για παράδειγμα, συχνά βλέπουμε υπερβολική χρήση bronzer ή ρουζ, αλλά και λάθος χρωματικό τόνο στο make up. Κατάλαβε το δέρμα σου και τις ανάγκες του, διάβασε προσεκτικά τις συσκευασίες των προϊόντων που προμηθεύεσαι και τους τρόπους εφαρμογής τους ώστε να πετύχεις το αποτέλεσμα που θες.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout