Είμαστε βέβαιοι πως έχεις κλείσει εδώ και μέρες μανικιούρ-πεντικιούρ και ευχόμαστε να το χάρηκες και να τήρησες όλα τα μέτρα αυτό-προστασίας που συνιστούν οι ειδικοί.

Το πεντικιούρ, ειδικά από τον Μάιο και μετά, είναι προτεραιότητα, αφού σιγά σιγά θα αρχίσουμε να φοράμε σανδάλια και σύντομα θα μπορούμε να πηγαίνουμε και στη θάλασσα.

Όπως θα ξέρεις, το πεντικιούρ δεν αρκεί από μόνο του για να μείνουν τα πέλματα σου απαλά και για αυτό είμαστε εδώ. Τα νύχια, αντέχουν έως και δύο εβδομάδες, χωρίς επίσκεψη στο αγαπημένο μας nail bar. Τα πέλματα όμως, είναι διαφορετική περίπτωση που ανάλογα με την επιδερμίδα της καθεμίας χρειάζονται και την αντίστοιχη φροντίδα.

Υπάρχουν κοπέλες που έχουν πολύ σκληρό δέρμα στην συγκεκριμένη περιοχή ή δέρμα με τάσεις ξηρότητας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λίγες μόλις μέρες μετά το πεντικιούρ τα πέλματα να είναι και πάλι σκληρά. Φυσικά, τα πέλματα επιβαρύνονται από τα παπούτσια που φοράμε, από την ορθοστασία, την γυμναστική και το ξυπόλυτο περπάτημα (που όλοι κάνουμε μέσα στο σπίτι) που τα σκληραίνουν ακόμη περισσότερο.

Ευτυχώς υπάρχουν εύκολες λύσεις! Όποτε έχεις χρόνο και διάθεση χρησιμοποίησε ένα απαλό scrub και κάνε μασάζ για μερικά λεπτά στην περιοχή. Ακόμα, κάθε φορά που κάνεις ντουζ τρίψε απαλά τις φτέρνες σου, με μια ράσπα, ώστε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα της περιοχής. Τέλος, και εδώ θέλουμε την αμέριστη προσοχή σου, μην ξεχνάς κάθε βράδυ να φοράς μια κρέμα ενυδάτωσης που θα διατηρήσει την περιοχή απαλή και μεταξένια, μέχρι την επόμενη επίσκεψη σου για πεντικιούρ.

Όσο ακόμα το βράδυ έχει δροσιά, αφού εφαρμόσεις την ενυδατική, φόρεσε κάλτσες ώστε να «φυλακίσεις» την κρέμα και να έχεις ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Μπορείς να βρεις την κρέμα ενυδάτωσης που ταιριάζει σε εσένα εδώ!