Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Γιατί η Αλόη είναι απαραίτητη για την φροντίδα της επιδερμίδας σου

Γιατί η Αλόη είναι απαραίτητη για την φροντίδα της επιδερμίδας σου

Υπάρχουν περίοδοι, όπως το καλοκαίρι, όπου η επιδερμίδα μας έχει ανάγκη από μεγάλα boost ενυδάτωσης και φροντίδας. Αν έως τώρα δεν έχεις εντάξει την aloe vera (αλόη η γνήσια) στη beauty ρουτίνα σου, ήρθε η ώρα να σε πείσουμε για την τεράστια αξία του θαυματουργού αυτού φυτού.

Η Αλόη η γνήσια, επίσης γνωστή ως φαρμακευτική αλόη, είναι ένα είδος εύχυμου φυτού που κατά πάσα πιθανότητα κατάγεται από τη Βόρεια Αφρική, τις Κανάριους Νήσους ή το Πράσινο Ακρωτήρι. Η Αλόη μεγαλώνει σε άνυδρα κλίματα και συναντάται ευρέως στην Αφρική.

Η Aλόη η γνήσια χρησιμοποιείται στον τομέα της εναλλακτικής ιατρικής και στις οικιακής χρήσης πρώτες βοήθειες. Τόσο ο ημιδιαφανής εσωτερικός πολτός (ζελέ) όσο και η κίτρινη ρητινοειδής αλοΐνη χρησιμοποιούνται εξωτερικά για να ανακουφίσουν το δέρμα από τραυματισμούς, εγκαύματα, και διάφορες δερματικές δυσφορίες / παθήσεις.

Σύγχρονες έρευνες προτείνουν ότι η αλόη η γνήσια ενδέχεται να επιταχύνει σημαντικά την επούλωση μιας πληγής - σε σύγκριση με τους συνηθισμένους τρόπους θεραπείας.

Ως φυτοθεραπεία, ο χυμός της aloe vera συνήθως πίνεται για την ανακούφιση από δυσφορία του πεπτικού συστήματος (καούρες).

Στις beauty χρήσεις η αλόη ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα, το καταπραΰνει, το θρέφει και συμβάλλει σημαντικά στην επανόρθωση των κυττάρων - κάτι που ειδικά το καλοκαίρι έχουμε τεράστια ανάγκη λόγω της εκτεταμένης έκθεσης στον ήλιο.

Αν λοιπόν σου αρέσει να κάνεις DIY συνταγές, αξίζει να τοποθετήσεις μια γλάστρα με αλόη στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου. Αν όμως δεν έχεις χρόνο ή διάθεση για πειραματισμούς, δεν υπάρχει κανένα θέμα αφού οι εταιρείες που αγαπάμε έχουν «φυλακίσει» τις ευεργετικές ιδιότητες της aloe vera σε υπέροχα προϊόντα, τα οποία μπορείς να ανακαλύψεις εδώ και να βρεις εκείνα που ταιριάζουν σε εσένα!

*Mε στοιχεία από Wikipedia.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout